20 Mayıs 2012 Pazar

Facebook Paralı Döneme Başladı


Facebook geçtiğimiz hafta yeni paralı özelliğini dünyaya tanıtmıştı. Twitter'daki promoted (öne çıkarılan) sistemine benzeyen Facebook'un yeni icraatı sitenin en büyük iddiasını da yerle bir ediyor. Facebook CEO'su Mark Zuckerberg yıllardır katıldığı söyleşilerde sitenin her özelliğinin sürekli olarak ücretsiz kalacağını açıklamıştı. Yeni sistem, Facebook iletilerine para vermenizi sağlıyor. Sayfanızdan paylaştığınız, iletileri 2 dolar karşılığında öne çıkarabiliyorsunuz. Sistem dün gece yarısı tüm dünyayla birlikte ülkemizde de devreye girdi. 

Facebook Paralı İletiler Nedir?

Şu anda tam olarak çalışmayan sistem Türk kullanıcılardan, 35 kuruş ile 2 lira arasında değişen ücretler talep ediyor. Peki, sistem tam anlamıyla çalışmaya başladığında neler değişecek? Reklamcılar için geliştirilen sistem daha sonradan herkesin faydalanabileceği bir projeye dönüştürüldü. Artık, 2 lira vererek yazdığınız iletinin herkesin listesinde sayfanın en üstündeki özel bölümde çıkmasını sağlayabiliyorsunuz.

Facebook'un, kullanıcıdan para almamak üzerine geliştirdiği iş modeli, bugünden itibaren değişiyor. Öne çıkan iletiler sisteminin hangi Facebook hizmetlerine uygulanacağınıysa önümüzdeki haftalarda göreceğiz. 
Shout

0 yorum:

Yorum Gönder