27 Mayıs 2012 Pazar

İnek Görse Sütten Kesilir!


Eurovision diye mi eyrovizyon diye mi yazılıyor, nasıl yazılıyor ediliyor tartışmaları arasında bir eurovision yarışmasını daha tamamladık. Yarışmanın müzikle bir alâkası olmadığını, tamamen siyasi içerikli, komşuluk ilişkilerinin ön planda olduğu bir hâl aldı Eurovision.

Temsilcimiz Can Bonomo yarışmaya 18. sırada sahneye çıkarak başladı ve bence çok iyiydi. Hani ilk dinlediğimde bu parçayı açıkcası pek sevmemiştim fakat daha sonra defalarca dinleyince gerçekten hoşuma gitti. Hele dün sahnede Haydeee diye bağırırken tüyleri diken diken olmayan varsa o bizden değildir zaten :) Sonuç olarak 7. sırada tamamladık. İsveç 1. Rusya'nınn nineleri ise 2. sırada yer aldı. Yarışmanın işleyiş şekli değişmediği sürece bu böyle komşuma ver komşumdan al şeklinde sürüklenecek saçma bir organizasyon olmaktan başka bir işe yaramayacak belli oldu. Türkün türkten başka dostu olmadığını da bir kere daha gördük. En beğenmediğim ülkeye gelirsek İrlanda oldu. Hani "bunu inek görse sütten kesilir!" derler ya aynen öyle. Kostüm nasıl bir kostümdür ? Parça nasıl bir parçadır anlam veremedim. 

Tartışılması gereken bir diğer konu da bence yarışmaya kendi dilimizle katılmıyor olmamız. Burda Can Bonomo 'nun suçu yok tabiki. Bugün 135 ülke Türkçe olimpiyatlarına katılıyor ama biz 42 ülkenin katıldığı eurovision 'da kendi dilimizle şarkı söylemiyorsak absürt değil midir  ?
Shout

0 yorum:

Yorum Gönder