31 Mayıs 2012 Perşembe

Kitap İncelemesi; Şah Mat


Yaklaşık 1 ay önce bitirdiğim Mario Mazzanti 'nin Şah Mat isimli kitabından biraz bahsetmeden önce isterseniz yazarı biraz tanıyalım;

Mario Mazzanti

Toskanalı olan Mario Mazzati Milano 'da dünyaya geldi. Tıp fakültesinden mezun oldu. Sinema, edebiyat, opera ve santraçla ilgilenmekte olan yazar, ailesi ve onun bir parçası olan yüz kilodan fazla İngiliz mastiff cinsi köpeği Homer ile birlikte Bergamo kendinte yaşamaktadır.

Yazarın satrançı seviyor olmasından dolayı olsa gerek bu kitabında da satranç oyununu alt yapı olarak kullanıp polisiye türü olan bu romanında bir cinayeti anlatıyor. Olay aynen bildiğimiz satranç oyunu gibi işliyor. Bir hamle katilden bir hamle de güvenlik güçlerinden. İnanın bu kitabı okuduktan sonra satrança bile ilgi duyacaksınız.  Kitabın sloganı da; "Her bir hamlenin bir insan hayatının kaybolmasına sebep olduğu umutsuz bir satranç maçı"

Kitabın konusu;

Suç psikiyatristi olarak polise destek vermekte olan Claps'in suçluların davranış profillerini inceleyerek olası şüphelileri tespit etmek gibi çetin bir görevi vardır. Ancak bu sefer ortada ki cinayet hiç de basit değildir. Karşısında acımasız, kararlı, unutulmak istemeyen bir seri katil vardır. Çözüm hep avuç içinde gibidir ama bit türlü ulaşılamamaktadır. Aşılan her bir basamak katilin ininin derinliklerine dalmaktan başka bir işe yaramaz.

La Feltrinelli 'nin ise kitap hakkında söylediği; Hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığını ve gerçeğin insanın en karanlık hırslarında gizlendiği nefeslerinizi kesecek bir gerilim romanı.


Evet. La Feltrinelli 'nin de söylediği gibi nefes nefese okuyacağınız, heyecan yüklü, sürükleyici bir roman Şah Mat
Shout

4 yorum:

  1. Çok merak ettiğim bir kitap.

    YanıtlaSil
  2. Kesinlikle tavsiye ederim :) Çok güzel kitap.

    YanıtlaSil
  3. Ben de bugün bitirdim ve çok beğendim...

    YanıtlaSil
  4. ne zamandır okumak istiyorum bi türlü fırsat bulamadım

    YanıtlaSil