30 Mayıs 2012 Çarşamba

Sıkılarak Kullandığımız 10 Yazılım


Her gün bilgisayarımızın başında uğraştığımız birçok sorun var ve bunların çoğu yazılımlarla ilgili. Chrome'un kilitlenmesi, Microsoft Office'de aradığımız özelliği bulamamak, iTunes'un eşitleme sorunları gibi. Bu sorunlara katlanmamızın nedeni ise iyi bir alternatiflerinin mevcut olmaması. İşte bazılarımızın canını sıkan, ancak vazgeçemediğimiz 10 yazılım:

1. Microsoft Office: Analist Jamie Lendino'ya göre Office'in tek sorunu "şişkin" olması değil: "Microsoft her yeni sürümde her şey farklı bir yere taşıyor. Dolayısıyla yükselttiğinizde önemli özelliklerin nereye gittiğini bilmiyorsunuz."

2. Internet Explorer: IE'nin Chrome, Firefox gibi tarayıcılar kadar iyi çalışmadığı düşünen kullanıcı sayısı oldukça çok. Yazılım analisti Duffy, "mutlu kullanıcı, web tarayıcısını seçebilen bir çalışandır" diyor.

3. Mozilla Firefox: Çevrimiçi üretici Whitney Reynolds, tarayıcıyı şöyle açıklıyor: "Bir zamanlar çok hızlı ve eğlenceliydi ve IE için harika bir alternatifti. Ama şimdi şişti ve çok fazla bellek tüketiyor. Mantıksal olarak Chrome'a geçmek gerekir, ancak yıllarca birincil tarayıcım olarak Firefox kullandıktan sonra değişim zor."

4. InstallShield: Cep telefonlarında bir dokunuşla yüklediğimiz programları bilgisayarda yüklerken nereye yükleneceği, nelerin yükleneceği gibi sorularla karşılaşmak çoğumuz için sıkıcı bir durum.

5. Mozilla Thunderbird: Güvenlik analisti Neil Rubenking, Thunderbird'in zaman zaman kilitlenmesinden ve kullanıcı arayüzünden şikayetçi. 

6. Skype for iPad: Skype'ın iPad sürümü tamamlanmadan kullanıma sunulmuş gibi görünüyor. 

7. Apple iPhoto: Mobil analist Jamie Lendino "Events" ve "Albums"ün iki ayrı öğe olmasına anlam veremediğini söylüyor ve ekliyor: "Bir iPhoto kütüphanesini farklı bir sürücüye taşımayı denediniz mi? Bu çok uzun sürüyor, çünkü Apple her fotoğrafla birlikte tüm ekstra dosyaları da alıyor. Üstelik klasör yapısını gizliyor, dolayısıyla neyin gerçekten nerede olduğu konusunda fikriniz olmuyor."

8. Apple iTunes: iTunes'ın yavaş olduğu, sıkça kilitlendiği ve çok fazla kaynak tükettiği konusunda şikayetler oldukça yoğun. Ping, Genius gibi çok sayıda işe yaramayan özelliğe de sahip. Yazılımın aşırı bir sıklıkla güncellenmesi de sıkıcı olabiliyor.

9. Facebook'un Android uygulaması: Facebook'un Android uygulaması oldukça yavaş ve güncellemeler hala bu sorunu gidermiş değil.

10. Program Ekle/Kaldır: Yeni bir bilgisayar aldınız ve yüklü gelen yazılımlardan kurtulmak istiyorsunuz. Üreticiniz 10'larca işe yaramaz yazılımı bilgisayarınıza yüklemiş. Ancak Program Kaldır özelliği birden çok programı seçmenize ve kaldırmanıza izin vermiyor.

Kaynak; Chip
Shout

3 yorum:

  1. 2 ve 3 numaralı maddelere kesinlikle katılıyorum. En iyisi Chrome...

    YanıtlaSil
  2. Evet. Bence de Chrome en kullanışlısı.

    YanıtlaSil
  3. siz hala operalaştıramadıklarımızdan sınız?

    YanıtlaSil