26 Temmuz 2012 Perşembe

Sınavı Geçene 3.000 TL Maaş Garanti


Karaköy Güllüoğlu’nun sahibi Nadir Güllü, 200 yıllık geleneği sürdürecek yeni öğrenciler arıyor. Eğer öğrenciler Güllü’nün zorlu sınavından geçerlerse 3 bin lira maaşı da garanti ediyor.

Baklavacılık Okulu açmak Karaköy Güllüoğlu’nun sahibi Nadir Güllü’nün fikri. 
       
35 ülkede haberi çıkan tek usta olduğunu söyleyen Nadir Güllü, 200 yıldır aynı şubede devam ettirdiği mesleğinin sırlarını meslek sahibi olmak isteyen herkese bizzat kendi anlatacak. 

Kadir Has Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim ve Uygulama ve Araştırma  Merkezi ile ortak hareket edecek olan Güllü vereceği zorlu eğitim sonunda kendisinin sınavından geçenlerin bugün oldukça yüksek rakamlarla garanti maaşla işe başlayacağını ifade etti.

Benim sınavımdan geçen...

Nadir Güllü, “Karaköy Güllüoğlu eğitimini alan ve benim de onayımdan geçen bir kişi bugün piyasada 3 bin liraya iş bulur. Benim imzamı geçerse en başta zaten ben alırım.  Ama benden geçmek kolay değil. Zaten bir usta kolay yetişmiyor burada. Bizim şartlarımız çok ağır” diyor. 
Nadir Güllü iyi bir baklava ustası olmak için asıl önemli olan ham madde bilgisi  ve mevsimine göre hasat edilmiş ürünlerin seçimi ve mutfak gereçlerini sahiplenme olarak sıralıyor. 

Kadir Has Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim ve Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Serdar Dinler, “Bize bu fikri Nadir Bey verdi. Konuşmacı olarak geldiği bir panelden sonra oturduk konuştuk ve böyle bir eğitim için hazırlıklara başladık” dedi. 

Keskin, “Üniversitemizde aynı zamanda aşçılık okulu da bulunuyor. Aslında biz kendimizi platform olarak görüyoruz. Alanında uzman kişiler bizimle birlikte hareket ederek gençlere ve ihtiyaç duyulanlara yönelik eğitimler verebiliyor” diye konuştu.

Ücret 1.500- 2000 Lira olarak planlanıyor

Baklavacılık okulunda verilecek 48 saatlik eğitim için ücret henüz netleşmese de şimdilik planlanan rakam 1500 ile 2000 lira arasında bir tutar. Nadir Güllü’nün kızı Tuba Güllü, bu fiyatın baklava üretiminde kullanılan malzemelerin fiyatlarıyla bağlı olduğunu söyledi.


Kendi malını kendisine 3 kat fazla paraya sattılar

Nadir Güllü kırk yıllık ustalığına eğlenceli hikayeler sığdırmış. Yunanistan hikayesi de onlardan biri: 

“Yunanistan’daki bir toplantı için gittik. Buradan oradaki bir toplantı için baklava talep ettik. Ancak Karadenizli olan bir otobüs şoförü yolda Karaköy Güllüoğlu Baklavasını görenlerin aldığını kendisinin de baklavaları oradaki insanlara dağıttığını söyledi. Söz verdik baklava vermemiz lazım. Yunanistan’da baklava satan yerlere gittik. Orada Karaköy Güllüoğlu baklavası satan bir yer bulduk. Kendi ürünümüzü 3 kat daha fazla paraya aldık. Ondan sonra öğrendim ki Karaköye gelen gemilerin kaptanları iki kilo alıyor ama garsonlar 30 kilo alıyor. Meğerse adamlar orada baklavacılara satıyormuş.”


“Disiplin ve kalitenin olmadığı yerde başarı olmaz” diyen Nadir Güllü, bu yüzden dersler sırasında öğrencilere hoş görü gösterilemeyeceğini, bu işi gerçekten yapmak isteyenlerin derslere kaydolması gerektiği konusunda da uyardı.  Baklavacılık okuluna isteyen herkes gidemeyecek. Nadir Güllü bizzat kendisinin de katılacağı bir ön eleme sisteminin olacağını ifade ederken, Dinler bu eğitimin hobi amaçlı olmadığını, meslek sahibi olmak isteyenlere yönelik olduğunu belirtti. 


Hürriyet
Shout

0 yorum:

Yorum Gönder