12 Temmuz 2013 Cuma

Angry Travyon Google Play'de Ortalıgı Karıstırdı




Google Play 'den kaldırılan ilk oyun Angry Travyon değildir elbette ama kulanıcıların olağanüstü tepkisiyle karşılaşan, belki de ırkçılık suçuyla suçlanan ilk oyun Angry Travyon olabilir.

Yaklaşık bir sene önce Florida eyaletinin Sanford bölgesinde İspanyol kökene sahip bir kişi tarafından öldürülen Travyon Martin davası devam ederken ve bir sonuç elde edilememişken Pazartesi günü ortaya çıkan bu oyun tam anlamıyla kafaları karıştırmış.

Oyun yapımcısı Trade Digital yaptığı açıklamada her ne kadar oyunun gerçek bir olayla ilgili ve bağlantılı olmadığını savunsada kullanıcıların tepkisinden kurtulamamış.

Angry Travyon oyunu Google Play 'e eklendikten sadece bir saat sonra çok fazla kullanıcıdan sert mesaj alarak hızla ilgi çekmeye başlamış. Bununla yetinmeyenler Twitter 'da tweet atarak, retweet yaparak oyunu protesto etmeye başlamış. Kullanıcılar oyunun ırkçılık yaptığını ve gerçek olayda elinde silah bulunmayan Martin 'in oyunun içinde eli bıçaklı bir salgırgan gibi gösterilmesi üzerine bu kadar tepki verdiklerini anlatmışlar.

Bir saat içinde 714 incelemenin ardından Angry Travyon 1.4 puana gerileyip 625 kişiden en düşük puanı alarak dibe vurmuş. Tüm bunlardan sonra Trade Digital Facebook sayfasında oyunu Google Play 'den çektiğini ve tüm içeriklerin zaman içerisinde kaldırılacağını duyurdu. Oyun artık Google Play 'de bulunmuyor.



Shout

0 yorum:

Yorum Gönder