17 Ağustos 2012 Cuma

Bayramda Hava Nasıl Olacak ?


Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ramazan Bayramı boyunca Türkiye’nin kuzey kesimlerinde yağışlı, diğer yerlerinde ise az bulutlu ve açık havanın hakim olacağını, sıcaklıkların ise mevsim normallerinde seyredeceğini bildirdi.

Bakan Eroğlu, Ramazan Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, emniyetli seyahat için vatandaşlardan yola çıkmadan hava durumunu öğrenmelerini istedi. Ramazan Bayramı’nın huzurlu geçmesi ve milletin birlik ve beraberliğinin pekişmesine vesile olmasını dileyen Eroğlu, Ramazan Bayramı boyunca Türkiye’nin kuzey kesimlerinde yağışlı, diğer yerlerinde ise az bulutlu ve açık havanın hakim olacağını, sıcaklıkların ise mevsim normallerinde seyredeceğini bildirdi.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağını kaydeden Eroğlu, sıcaklıkların Ankara ve İstanbul’da 28-31, İzmir’de 32-34, Adana ve Antalya’da 34-38, Muğla’da 34-36, Eskişehir, Kayseri ve Konya’da 26-29, Rize ve Trabzon’da 23-26, Samsun’da 25-27, Afyonkarahisar ve Erzurum’da 27-30, Diyarbakır’da 38-41, Hatay ve Kilis’te 34-37 ve Van’da 25-27 derece civarında seyretmesinin beklendiğini bildirdi. Veysel Eroğlu, ”Ramazan Bayramı süresince kara ve deniz yoluyla seyahat edecek vatandaşlarımızın, emniyetli seyahat edebilmeleri için, yola çıkmadan önce bilgi almalarını tavsiye ediyoruz. Vatandaşlarımız Meteoroloji Genel Müdürlüğümüzün resmi web sitesi olan www.mgm.gov.tr adresinden, seyahat edecekleri güzergahın hava ve deniz tahminlerini öğrenebilirler” açıklamasında bulundu.

Türkiye genelinde 667 istasyonda otomatik olarak gözlem yapıldığını anımsatan Bakan Eroğlu, vatandaşın il ve ilçelere yönelik tahmin, güncel sıcaklık, yağış, rüzgar ve nem gibi meteorolojik bilgilere web sitesindeki ”İl ve İlçe Merkezleri Tahmini” menüsünden, ayrıca Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen Android ve IOS uygulamaları ile akıllı telefonlardan da anlık olarak ulaşılabileceğini vurguladı. Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu açıklamasına göre, Ramazan Bayramı süresince Türkiye genelinde hava durumu şöyle olacak: ”18 Ağustos 2012 Cumartesi (Arefe): Yurdun kuzey kesimleri parçalı ve çok bulutlu, Karadeniz Bölgesi’nin kıyı kesimi ile Kocaeli, Sakarya, Artvin ve Ardahan çevreleri kısa süreli hafif sağanak yağışlı, diğer yerler az bulutlu ve açık geçecek.


19 Ağustos 2012 Pazar (Bayramın 1. Günü): Yurdun kuzey kesimleri parçalı ve çok bulutlu, Karadeniz Bölgesi’nin kıyı kesimi ile Kocaeli, Sakarya, Artvin ve Ardahan çevreleri kısa süreli hafif sağanak yağışlı, diğer yerler az bulutlu ve açık geçecek.20 Ağustos 2012 Pazartesi (Bayramın 2. Günü): Yurdun kuzey kesimleri parçalı ve çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu;nun kuzeydoğusu ile Sinop çevreleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerler az bulutlu ve açık geçecek.
21 Ağustos 2012 Salı (Bayramın 3. Günü): Yurdun kuzeydoğu kesimleri parçalı bulutlu, Doğu Karadeniz kıyı kesimi kısa süreli hafif sağanak yağışlı, diğer yerler az bulutlu ve açık geçecek.”

Shout

0 yorum:

Yorum Gönder