14 Ağustos 2012 Salı

Bu Bisiklet Yok Satıyor


ABD’li bilim insanları, insan gücüyle çalışan hava araçları alanında yeni bir başarıya imza attı. 

Dünyanın en çok satan elektrikli aracının bisiklet olduğu bildirildi. Sadece bu yıl 30 milyon elektrikli bisiklet satıldı. Pike araştırma şirketinin raporundan derlenen bilgilere göre, artan benzin fiyatları dolayısıyla tüketiciler, daha az yakıt tüketen dolayısıyla daha ekonomik araçlara yöneliyor.

Rapora göre sadece bu yıl 30 milyon elektrikli bisiklet tüketicilerle buluşurken bu sayının 2018 yılında 47 milyona çıkacağı öngörülüyor. Pike şirketine göre bu yıl elektrikli bisiklet sektörünün cirosu 6,9 milyar dolar olarak gerçekleşirken 2018 yılında ciro 12 milyar dolara yaklaşacak.

Elektrikli bisiklet nedir ?

Fiyatları 750 ila 1600 TL arasında değişen elektrikli bisikletler, isminden de anlaşılacağı üzere elektrikle şarj oluyor ve saatte 35 km hızla gidebiliyor. Sessiz çalışıyor olması en büyük avantajlarından biriyken, 180-250w arası değişen motorlarıyla yokuşu da nispeten çıkabiliyor.

Fiyat avantajı dolaysıyla lityum-iyon yerine kurşun-asit pil kullanılan bisikletler, güç tüketimine göre 3-6 saat arasında şarj olabiliyor.

Ehliyet zorunlu

Emniyet Genel Müdürlüğü, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ile Ulaştırma Bakanlığı temsilcilerinin katılımıyla 28 Mart 2011 tarihinde yapılan toplantıda ehliyet elektrikli bisikletlere zorunlu hale geldi. Elektrikli bisiklet kullanmak isteyenler A1 sınıfı sürücü ehliyetini almak durumundalar. Aynı zamanda ehliyetsiz yakalanan sürücülere ise 600 TL adli para cezası kesiliyor.


Shout

0 yorum:

Yorum Gönder