16 Ağustos 2012 Perşembe

Dünyanın En Hızlı İnternetinin Sahibi Değişti


Dünyanın en hızlı interneti artık Güney Kore'de değil. İşte internetin yeni kralı ve inanılmaz hız!

İnternet bağlantıları ve erişimi dünyanın bazı bölgelerinde gerçekten inanılmaz seviyelerde seyrediyor. İnternet bağantı hızı konusunda bugüne kadar liderliği elinde bulunduran Güney Kore ise, hem sabit bağlantı, hem de mobil bağlantı alanlarında Hong Kong tarafından geride bırakılmış durumda.

Akamai tarafından yayınlanan bir internet raporuna göre, yılın son çeyreğine girilirken Hong Kong ortalama 49.2Mps bağlantı ile birincilik koltuğuna oturmuş durumda. Güney Kore 47.8Mps'lik bağlantısıyla ikinci sıraya gerilerken, 39.5Mps ile Japonya üçüncü... Bir diğer hesaplamaya göreyse Hong Kong'un en yüksek ortalama hızı bir önceki çeyrekten bugüne yüzde 7.1 artış göstermiş. Genel tabloya bakıldığındaysa Hong Kong'un geçen yıla göre toplam yüzde 25 gibi büyük bir büyüme oranı yaşadığını görüyoruz.

Coğrafi koşullar olarak internet sağlayıcılarına zor anlar yaşatan bölgelerden bir tanesi olan Hong Kong'da, özellikle küçük toprak bütünlüğüne nazaran çok fazla insana sahip olması ve bu duruma bir de birçok önemli tarihi dokunun eklenmesi, ISP sağlayıcılarının en büyük sorunu.


Shout

0 yorum:

Yorum Gönder