10 Ağustos 2012 Cuma

Yazıcısıyla Silah Üretti


ABD'de amatör silah üreten bir kişi 3D yazıcı ile yarı otomatik silah üretti.

Michael Guslick adlı amatör silah üreticisi, AR-15 tarzı yarı-otomatik silaha ait yapım şemalarını internettten indirdi ve üç boyutlu yazıcısı ile nitelikli silah üretti. HaveBlue adlı bir şirkette mühendis olarak çalışan Guslick, internette bir foruma gönderdiği yazıda 3D yazıcısı ile kendisinin ürettiği 22 kalibrelik silahla 200 el ateş ettiğini açıkladı.

Silahın büyük bölümünün plastikle yapıldığını belirten Guslick, geriye kalan kısımları da metal parçalarla birleştirdiğini söyledi. Huffington Post'a yaptığı açıklamada, silah yapımına dergileri karıştırarak karar verdiğini belirten Guslick, 22 kalibrelik pistol tarzı silahın daha önce kullandığı pek çok gerçek silahtan daha güvenli olduğunu belirtti.

Bu üretimin ardınan bu yöntemi AR-15 tarzı yarı otomatik bir silaha uyarlayan Guslick, ürettiği bu silahın Batman Kara Şövalye filminin gösteriminde yaşanan katliamda kullanılan silahla aynı model olduğunu ve bunu üretmenin çok da zor olmadığını belirtti. Ancak Guslick, yarı otomatik silahın ilk denemelerinde iyi performans verdiğini söylese de bazı ufak tefek sorunların hala bulunduğunu belirtti.

Amatör silahçı, kendisi tarafından üretilen silahın, ilk 3D yazıcı yapımı silah olarak tarihe geçerken bu projeden kar amacı gütmediğini söyledi. Michael Guslick'in bu icadı ABD'de bir anda gündeme oturdu. Evde silah üretmenin sakıncalarına ve olası tehlikelerine dikkat çeken pek çok yayın ülkede en çok tartışılan konu.

3 Boyutlu Lazer Yazıcı Nedir ?

3 boyutlu yazıcılar sayesinde, 2 boyutlu dijital çizimler, 3 boyutlu nesnelere dönüştürülebiliyor. 1980’lerden beri sanayi sektöründe ve araştırmalarda kullanılan 3 boyutlu yazıcılar, fiyatlarının çok yüksek oluşu ve büyük boyutları nedeniyle piyasaya çıkamıyordu. Son 10 yılda giderek popüler hale gelen 3 boyutlu yazıcılar kullandıkları özel malzemeleri ardışık katmanlar şeklinde sıralayıp 3 boyutlu cisimler oluşturuyor.

Fiyatlar henüz tüketici için pahalı olsa bile şirketler için uygun düzeye inmeye devam ediyor. Son dönemde dişçilik, mimarlık, havacılık, ayakkabı sanayii gibi birçok sektörde bu teknoloji kullanılabiliyor.


Shout

0 yorum:

Yorum Gönder