11 Eylül 2012 Salı

Tuz Gölü 'nde Kırmızı Alarm


Türkiye'nin önemli tuz kaynağı, Şereflikoçhisar yakınlarındaki Tuz Gölü kirletilmeye devam ediyor. 

Tuz Gölü'nün çevresinde bulunan yerleşim birimleri ve tuzlaların gölü hızla yok etmelerinden sonra şimdi de yerli ve yabancı turistler için yapılan konaklama tesisleri Tuz Gölü'nü atıklarıyla kirletmeyi sürdürüyor. Tuz Gölü'nü görmeye gelen tuzların üzerinde dolaşmak isteyen turistler için yapılan tesisler tüm atıklarını göle boşaltarak kirletmeyi sürdürüyorlar. Turistler suyunda 22 çeşit mineralın bulunduğu Tuz Gölü'nde çıplak ayakla dolaşıyor, tuzunu ellerine ve yüzlerine sürüyorlar. Barındırdığı minerallerin yanında kozmetik etkisi de olan Tuz Gölü, bu özelliği nedeniyle de ziyaretçi akınına uğruyor.

Doğal güzelliği ve büyüleyici manzarasıyla yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken Tuz Gölü suyu, tuzu ve çamurundaki 22 mineral ile kozmetik açıdan da değer kazanıyor.

Yerli ve yabancı turistler, şifalı olduğuna inandıkları gölde yürüyüş yapıyor, çamurunu cildine sürüyor.

Göldeki minerallerin kullanıldığı krem, losyon, deodorant ve şampuan gibi ürünlerin piyasaya sunulmasıyla, Tuz Gölü'nün kozmetik açıdan da önemi artıyor.

Her gün yüzlerce insanın görmeye geldiği, Ankara-Adana Karayolu Şereflikoçhisar kesiminde bulunan turistik tesisler herhangi bir önlem almadan tüm atıklarını Tuz Gölü'ne bırakıyorlar. Gölde herhangi bir akıntı olmaması nedeniyle bembeyaz tuz zemini çamura çevirerek biriken kanalizasyon atıkları sıcak havalarda koku yaparak ziyaretçileri rahatsız ediyor.


Shout

0 yorum:

Yorum Gönder