5 Ekim 2012 Cuma

Mutlaka Tüketilmesi Gereken 10 Gıda


Sağlıklı ve uzun bir ömür için bu 10 gıdayı mutlaka tüketmelisiniz. Baharatların süperstarı olarak bilinen zerdeçal, iltihap sökücü ve kanserden korucu maddeler içeriyor.

Sardalya:
Ünlü bir doktor bu besini "Kutuya sıkıştırılmış sağlık "olarak nitelendiriyor. Omega-3 bakımından çok zengin, civa içermez ve kalsiyum deposu. Demir, magnezyum, fosfor, potasyum, çinko, bakır ve manganez bakımından çok zengin olup aynı zamanda tam bir B vitamini deposu.


Kabak:
Gerek konserve gerek mevsiminde kabak, lif bakımından çok zengindir. Bağışıklık sistemi için gerekli olan A vitamini bakımından boldur ve kalorisi çok düşüktür.

İsviçre Pazısı:
Karoten maddesiyle yüklü, yeşil yapraklı bir bitki olan pazı göz sağlığı için oldukça faydalı.

Nar suyu:
Kan basıncını düşürdüğü ve antioksidanla bakımından zengin olduğu kanıtlanmıştır.

Lahana:
Kanser önleyici olarak bilinen sülfür bakımından oldukça zengin bir besin.

Yabanmersini:
Dondurma işleminin besin değerini düşürdüğü bilinse de, bu yöntemle yıl boyunca yabanmersini bulabilmek mümkün ve hafıza için çok yararlı bir besin.

Erik Kurusu:
Antioksidan deposu.

Kabak çekirdeği:
Kabağın besin değeri en yüksek olan kısmıdır ve magnezyum bakımından çok zengindir. Erken ölümlerden korunmak için gerekli olan birçok minerali içinde barındırır.

Zencefil:
Kan şekerini ve kolesterolü kontrol altına almada kullanılır.

Shout

0 yorum:

Yorum Gönder