11 Kasım 2012 Pazar

Google 'ın Tutmayan 8 Ürünü


Google 'ı hep milyonlarda dolar para döküp bunlardan kazandığı milyar dolarlarla konuştuk, duyduk, okuduk. Peki bu Google hiç mi başarısız olmuyor ?

Google 'ın kullanıcılarına verdiği hizmetin kalitesi hiç tartışılmaz. Kamyonla para döküp kamyonlarca para kazandığını hepimiz biliyoruz. Bu çalışmalarda Google 'ın hep daha çok varolma isteğini, devamlılığını sürdürmek istemesinin bir göstergesi. Ama elbette Google 'ında başarısız olduğu veya tutmadığı ürünleri oldu. 



İşte Google 'ın tutmayan 8 ürünü. Bazılarını kullandık, bazılarını ise belki de hiç duymadık;


Google Wave

Google 'ın e-posta hizmetini tarihe karıştıracağına inandığı bu Wave hizmetinden artık ne kendisi bahsediyor ne de bahsedilmesinden hoşnut.


Nexus Q

Google 'ın bu top şeklinde ki cihazı Nexus Q, Play Store uygulamalarımızı oturma odamıza kadar getirmeyi amaçlıyordu. Ancak artık satılmıyor bile.


Pool Party

Fotoğraf paylaşma uygulaması olan Pool Party 'yi Google, 187 milyon dolar karşılığında Slide'dan satın alınmıştı. Fakat Party 'ye katılan kişilerinde sayısı yok denilecek kadar az.


Google Buzz

Buzz Google 'ın sosyal ağı olarak aramıza katılmıştı. Fakat gizlilik konusunda büyük sorunlar yaşayınca onunda tarihe gömülmesi çok sürmedi.


Google Goggles

Bence Googgles harika bir teknolojiydi. Telefonunuzun kamerasını herhangi bir nesneye yönelterek onun hakkında internetten bilgi toplamanıza izin veriyor. Ama sanırım bunun tanıtımınad eksiklik yaşandı. Bilmeyenler bilenlerden kat kat fazladır eminim.


Mail Goggles

İşte en saçma bulduğum uygulama. Mail Goggles, Gmail içerisinden etkinleştirdiğimizde çalışıyor. İstem dışı attacağımız mailleri engellemeye yarıyor.


Google Glass

İlk çıktığında herkesın vaaaaaooov! dediği Google'ın Terminator gibi görünmemizi sağlayan gözlükleri hepimizi heveslendirmişti. Ama ürünün, pil ömrü, görüntülere odaklanma sorunu gibi sorunlara sahip olduğu anlaşılınca tutmadı.


Google'ın kendi kendine giden arabaları

Sürücüsüz giden otomobiller deyince insan ister istemez heyecanlanıyor. Ama sanırım bu araçları da uzun süre yollarda görmemiz pek mümkün olmayacak.
Shout

2 yorum:

  1. Buzz... şaka gibi bir şeydi de, arabalar aslında fena değil işlevsellik adına..

    YanıtlaSil
  2. Aynen. Araba olayını devam ettiriyorlar bırakmadılar. Diğerleri çöpe gitti.

    YanıtlaSil