21 Aralık 2012 Cuma

Bir Videoyu istenilen Zamandan Baslatma


Madem Youtube 'den başladık paylaşmaya bu hafta bir özelliğinden daha bahsedelim. Bu özellikte oldukça güzel ve pek fazla bilinmeyen bir özellik.

Facebook , Twitter gibi sosyal ağlarda arkadaşlarımıza bir video izletirken sadece belli bir sürede ki anı anlatmak için "Kanka 3:41 'den sonrasını izle, videonun 2.45 'den sonrası süpermiş" gibi bildiriler göndeririz. Bazen uzun videolar olduğunda sarması ve o bahsedilen dakikaya gelmesi de sıkıntı yaratabiliyor. Belli  bir süre beklenmesi gerekiyor en azından. Daha da açacak olursak konuyu örneğin uzun bir filmde sadece 1 sahneyi arkadaşımıza göstermek istiyor olabiliriz. Şu dakika ya gel, ordan sonrasını izle vs vs ızdırabından bizi kurtaracak bir yol var aslında. Youtube bunu bize sağlıyor ama pek çoğumuzun haberi bile yok :)

Youtube 'da bir videoyu istediğimiz saniyeden başlatabiliyoruz. 10 dakikalık bir videonun direk 7.33 'den başlamasını sağlayabiliriz. Bunun için aşağıda ki fotoğrafta göreceğiniz yöntemi kullanacağız.





Fotoğrafta gördüğünüz Skrillex videosu (Çok severim) 3.37 saniyeden oluşuyor. Ben arkadaşıma bu parçanın sadece 1:15 'inci süresinden sonrasını dinletmek istiyor olayım. İstediğimiz süreye gelip videoyu durduruyoruz ve süre bandının üzerinde bulunan ufak kırmızı tuş üzerinde sağ tık yaptığımız da karşımıza bir menü geliyor. Seçenekler arasında ki Geçerli zamana ait video URL 'sini kopyala seçeneği tıkladığımızda parçanın 1:15 'den sonra başlamasını sağlamış, kısaca dinletmek veya izletmek istediğimiz kısımdan başlamasını sağlamış oluyoruz..

Buyrun tıklayın! Skrillex Bangarak parçasını 1:15 'den başlayarak dinleyin...



Shout

0 yorum:

Yorum Gönder