9 Aralık 2012 Pazar

Dünyanın En Mütevazi Devlet Baskanı




Yeryüzünün en mütevazi Devlet Başkanı kimdir ? diye sorulduğunda ya kafadan isimler atarız ya da hık diye kalır cevap veremeyiz. İşte bu sorunun yanıtını veriyorum :) Uruguay Devlet Başkanı Jose Alberto Mujica dünyanın en mütevazi devlet başkanıdır. Neden mi ? Bakalım..

2010 yılında ülke genelinde yüzde 52 gibi yüksek bir rakamla oy alan Jose Alberto Mujica haftasonları köyüne dönüp tarlasını sürüp ekinleeini ekiyor ve ekim sonrası olgunlaşan mahsüllerini yine kendisi topluyor. Yanında tek bir koruma bile bulundurmayan Jose Alberto Mujica tarlasına giderken de eski bir pantolon ve terliklerini kullanıyormuş. 

Ayrıca bir çoğumuzun tanıdığı şuan galatasaray 'ın kalecisi olan Muslera 'nın devlet başkanı olan Jose Alberto Mujica kominist kültürden geliyor. Birde 20 yıldır kullandığı mavi bir vosvosu var :) Mavi vosvosu ile devlet başlanlığı makamına giden onunla tekrar köyüne dönen Jose Alberto Mujica başka arabaları da beğenmiyormuş. İşte bu dünyanın en mütevazi devlet başkanının bir kaç fotoğrafı :)











Shout

1 yorum:

  1. Valla helal olsun adama ya o kadar paranın içerisinde böyle bir hayat sürmek kolay olmasa gerek

    YanıtlaSil