10 Aralık 2012 Pazartesi

Hackerların Yeni Sifre Kırma Donanımları




Herkes hacker nedir ? Hacker nasıl olunur ? Beyaz şapkalı hacker , siyah şapkalı hacker ne demektir ? diye mutlaka bir kere bile olsa arama yapmış, bu konuyu incelemiştir. Özellikle RedHack , Anonymous denildiğinde insanlar bir cümle ile olsa bile ufak tefek şeyler anlatabilirler ama kimse nasıl çalıştıklarını bilmez. Bu yazımda hackerlerin yeni oyuncağından biraz bahsetmek istiyorum.

Hackerlerin güvenlik duvarlarını aşmak için çeşit çeşit dahiyane fikirler ürettiklerini biliyoruz. Gerçekten de aklın akılla mücadelesi haline gelmiş durumda bu iş. Hackerlerin bu yeni oyuncağı 6 dakika da şifre kırabilen ilginç bir alet.  Geçtiğimiz günlerde güvenlik konferansı passwords 12 'de konuşan Jeremi Gosney hackerlerin şifre kırmak için kullandıkları yeni donanımı sergiledi. Fotoğrafda gördüğünüz donanımda 25 adet AMD Radeon grafik kartı bulunuyor. 10Gps hızında iletişim kurabilen beş 4U rack sunucu. Bu donanım çalıştırıldığında çok kısa bir süre içerisinde yığınla şifreye saldırı düzenleyebiliyorlar Örneğin 14 karakterli bir windows xp şifresini kırmaları sadece 6 dakikalarını alıyor. 

Bizim yapabileceğimiz tek şey kullandığımız şifrelerimizi sistemaik bir şekilde sürekli değiştirip güncel tutmak. Eğer uzun ve rastgele sıralanmış şifreler kullanmazsanız hackerlerin en kolay avlarından birisisiniz. Daha önce yazmış olduğum dünyada en çok kullanılan şifrelere buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz...





Shout

0 yorum:

Yorum Gönder