13 Mart 2013 Çarşamba

Suya Düsen Telefona Neler Yapılmalı





Cep telefonunuzu suya düşürseniz ne yaparsınız ? Bu sorunun cevabını herhalde aramayan yoktur. Bende geçmiş dönemlerde telefonumu denize düşürmüştüm. Cevap aradım ama adam gibi bir şey bulamadığım için telefon helak olmuştu :)

İnternette yine suya düşen telefona neler yapılır ? Suya düşen telefona neler yapılmaz ? içerikli bir yazıya denk geldim. Anlatılanlar yapılabilecek şeyler ama yapıldığında ne kadar faydası olur bilemiyorum. En azından telefonu çöpe atmadan önce deneyin, olmazsa ondan sonra atarsınız :) Ben bu yazıyı telefonumu düşürdüğümde görseydin sanırım denerdim bunları :D

Telefonunuzu tatlı suya düşürürseniz;

Suya düşürülen telefona yapılacak ilk iş pilini çıkarmak. Pilini çıkarmadığınız sürece kısa devre yapma durumunda bozulmalara yol açabiliyor. Şunu bilin ki suya düşürülmüş telefonlar garanti kapsamı dışındadır. Pili çıkardıktan sonra sim kartınızı da çıkarın. Sim kart suya düştüğünde bozulmaz. Boş yere atmayın. Bunlar yapıldıktan sonra elektrik süpürgesi ile içerisinde ki hava kabarcıklarını hızlı bir şekilde almamız önerilmiş. Çok güçlü bir elektrik süpürgesine sahipseniz telefonu kaptırmayın sakın :) İşte daha önce hiç duymadığım bir öneri. Kuruladığınız halde içerisinde ki neme engel olamıyorsanız içi pirinç taneleri ile dolu olan bir kavanoza telefonunuzu koymanız. Pirinç taneleri nemi hızla emiyormuş. 1 gün bekletilmesi önerilmiş.

Telefonunuzu tuvalete düşürürseniz;

En pisi de bu işte :) Dünya kadar para ver pisliğin içine düşür. Böyle bir olayda elbette ki alkolle temizlemeniz gerekiyor. Ama biliyorsunuz ki alkol solvent içeriyor. Buda telefonun bazı bağlantı noktalarını eritebiliyormuş. Buna engel olmak içinse hırdavatçılarda bulunan Denature alkol kullanılması önerilmiş.

Telefonunuz denize düşürürseniz;

Telefon denize düşerse eğer sudan çıkardıktan sonra tatlı suya bırakmak gerekiyormuş. Tuzlu sudan çıkarıp direk kurutursanız içerisinde tuz kaldığı için sağlıklı bir temizlik yapmış olmuyorsunuz.

Yapmamanız gereken ise kurulama aşamasında kesinlikle saç kurutma makinası kullanmamanız. Siz soğuk olarak ayarlasanız bile ortamdan daha sıcak bir hava gönderdiği için içerisinde bazı erimelere yol açıyormuş. Bu arada "Suya düşürür düşürmez hemen çıkarır kurular, servise gönderirim anlamazlar" gibi bir alicengizlik varsa aklınızda unutun :) Çünkü artık yeni nesil telefonlarda gizli işaretler bulunuyor. Suya düştüğünde o işaret renk değiştiriyor. Emin olun ki serviste bakacakları ilk nokta o işaret :)



Hakan ÇOLAK 'ı twitter 'da takip etmek ister misin ? Tıkla! 


Shout

1 yorum: