23 Mayıs 2013 Perşembe

Facebook 'da Toplu Mesaj Silmek






Facebook devamlı kendisini yenilemesine rağmen mesaj olaylarına nedense fazla önem vermiyor. Mesajlar hakkında en son yaptığı güncelleme mesajları ücretlendirmek oldu :) Artık arkadaş olmadığınız kişilere mesaj atmak için ücret ödüyorsunuz. Ödemediğiniz de mesajınız diğer kutusuna gidiyor ve karşı tarafın görmesi zaman alabiliyor.

Mesajlar hakkında ki asıl mesele ise Facebook 'da toplu mesaj silme yönteminin bulunmaması. Mesajları tek tek silmek çok fazla mesajlaşanlar için başlı başına bir problem. Facebook 'un teması en son güncellenmeden önce bir Chrome eklentisi ile toplu mesaj silme olayını gerçekleştirebiliyorduk fakat tema değişince artık onuda kullanamaz olduk.

Bugün Facebook 'da toplu mesaj silmek mümkün mü ? bunun cevabını bulan veren bir makale ile karşılaştım, paylaşmak istedim. Öncelikle şunu belirtmekte fayda var. Mozilla Firefox kullanıyorsanız bu eklentiyi kurup kullanabilirsiniz. Diğer tarayıcılarda çalışmamakta. Mesaj kutunuz ne kadar dolu olursa olsun silmeniz sadece 1 dakikanızı alacak.

Yapmamız gerekenler Mozilla Firefox tarayıcımıza iMacros denilen eklentiyi kurmak. Mozilla Firefox tarayıcınız yoksa buraya tıklayarak indirebilirsiniz. Daha sonra tarayıcınıza iMacros 'u eklemek için buraya tıklayın.

Uygulamanın mantığı şu arkadaşlar. iMacros siz izin verdiğiniz de son yaptıklarınızı kaydediyor. Yapmanız gereken bir mesaja girip işlemler kısmından Konuşmayı Sil demeniz. Bunu manuel olarak yaptığınız da iMacros bu işlemi kaydediyor. Daha sonra yapmamız gereken alt kısımdan örneğin 100 adet konuşmanızın yani 100 ayrı kişi ile mesajlaştığınız mesajların silinmesini istiyorsanız bunu kutucuğa yazıp play tuşuna basmak. iMacros seçenekler kısmına girip konuşmayı sil işlemini kendisi yapmaya başlıyor ve bunu çok hızlı bir şekilde gerçekleştiriyor. İsterseniz uygulamayı gösteren videoya bir göz atalım;






İzlediğiniz gibi kullanıcı önce manuel olarak bir konuşmayı kendisi siliyor. Daha sonra iMacros 'a kaç mesaj silinmesini istediğini yazarak play tuşuna basıyor ve iMacros silme işlemlerini otomatik olarak gerçekleştirmeye başlıyor..

Çeşitli kaynaklardan derlenmiştir.




Hakan ÇOLAK 'ı twitter 'da takip etmek ister misin ? Tıkla!




Shout

0 yorum:

Yorum Gönder