25 Haziran 2013 Salı

Kendi icatlarıyla Ölen Mucitler






İcat çıkarmak, bir şeyler üretmek güzel iş ama bir o kadarda zor iş :) Hatta bizim ülkemiz de "Durduk yere icat çıkartma şimdi" gibi bir cümle ile boşu boşuna uğraşma anlamına bile getiriliyor bu icat olayları. Dünya da ki icatların sayısı ve yararları hiç tartışılmaz tabi ki ama bir de kendi icatlarıyla ölenler var. İşte bu yazımda kendi icatları ile hayatlarını kaybeden 10 muciti bulacaksıız.

İlk adamımız Henry Smolinski. Uçan araba icat etmeye çalışmış. Ürettiği makinesiyle ilk uçuş denemesinde sağ kanadı kopmuş ve bu kazada hayatını kaybetmiş. Sene 1973.

Horaca Hunley; Denizaltı icat etmeye çalışmış. Henüz test aşamasındayken boğularak hayata gözlerini kapatmış. 

Marie Curie; Radyum ve Polonyum üzerine önemli çalışmalar yapan Maire yeterli önlem almadan radyoaktif materyallerle fazla vakit harcadığından dolayı Aplastik anemi isminde bir hastalığa yakalanmış ve bu hastalık onun ölümüne sebep olmuş.

William Bullock; İcadının ismi Dönerbasar. Test aşamasındayken ayağını makineye ezdirmiş ve kangren olması sonucu hayatını kaybetmiş.

Henry Winstanley; Deniz Feneri icat etmek isteyen Henry fırtınalı bir günde icadını terketmek istemeyince boğularak ölmüş.

Thomas Midgley; Engelli insanlar için engellileri yatağa yatıran robot icat etmeyi kafasına koyan Thomas makinanın üzerine düşünce boğazı kesilmiş. 

Otto Lilienthal; İcadı Planör. Uçuş denemesinde fırtınanın etkisine kapılmış. Kontrolü kaybedince düşerek hayatını kaybetmiş.

Li Si; İşte icatların en kötüsü :) İşkence Sandalyesi. Vatan hainliği yaptığı gerekçesiyle kendi icat ettiği sandalyede kan kaybından ölmüş.

Alexander Bogdanov; Faydalı bir iş için çalışmalarda bulunan Alexander kan nakli üzerine çalışmış. Kendisine uyumsuz kan naklettiği için hayatını kaybetmiş.

Franz Reichelt; Paraşüt kostümünü denemek için Eyfel Kulesi 'nin tepesinden atlamış. Ne yazık ki paraşütü açılmayınca hayatını kaybetmiş..




Hakan ÇOLAK 'ı twitter 'da takip etmek ister misin ? Tıkla!




Shout

0 yorum:

Yorum Gönder