14 Ekim 2013 Pazartesi

Windows Vista veya Windows 7 'ye Uygulama Magazası Ekleyin




Windows 7 veya Windows Vista kullanıcısı iseniz ve Windows 8 'de bulunan zengin içerikli Windows Uygulama Mağazası 'nı bende kullanmak istiyorum diyorsanız yazının devamını seveceksiniz.

Hepimizin sevdiği uygulama veya uygulamalar mutlaka vardır. Herzaman en güncel ve en yeni olanını kullanmak isteriz. Uygulama aramak için harcadığımız zamanı da işin içine katarsak Allmyapss 'ın tam da aradığımız araç olduğunu görebiliriz.

Nedir bu Allmyapps?

Kısaca uygulamaları bulma ve güncel tutma konusunda geliştirilmiş temel bir araç diyebiliriz. Akıllı cihazlarımız da bulunan Google Play, AppStore 'a benzetebiliriz. Windows 8 kullanıcıları zaten bunu standart yüklü olarak alıyor, kullanıyor. Allmyapps sayesin de biz de vista ve 7 sürümünde kullanabiliyoruz.

Allmyapps nasıl yükleniyor?

Uygulamanın sitesine giderek www.allmyapps.com rahatlıkla yükleyebilirsiniz. Siteye giriş yaptığınızda yeşil bir renkle işaretlenmiş olan Download Allmyapps butonunu hemen farkedeceksiniz. Tıklayarak yüklemeye başlayabilirsiniz. Dikkat edilecek kısım ise bu işlemleri okuyarak yapmanız. Yükleme sırasında başka uygulamaları yüklemeyi de önerebilir. Kabul edip etmemek size kalmış. Ben sadece allmyapps 'i yüklemenizi öneririm.

Ufak bir gezinti yapın.

Kurma işlemini bitirdikten sonra uygulamaya girdiğimiz de sol kısımda kategorilendirilmiş içerikleri görebiliriz. Bu kategoriler uygulama arayıp bulma işlemimizi hızlandıracaktır. Örneğin fotoğraf düzenleme uygulaması arıyorsak image, güvenlik için bir uygulama arıyorsak security kategorisini kullanabiliriz. Uygulamanın ismini biliyorsak eğer örneğin Skype olabilir, yukarıda ki arama kutucuğuna ismini yazarak kolay ve hızlı bir şekilde ulaşabiliriz.

Uygulamalar hakkında bilgi alarak işlem yapın!

Marketin içerisin de ücretli ve ücretsiz bir çok uygulama bulunuyor. Bazen de ücretli uygulamaların ücretsiz demoları yer alabiliyor. Uygulamanın hakkında bilgi almak için üzerine veya kısa açıklamasına tıklayabilirsiniz. Daha geniş bilgiye bu şekilde ulaşabilirsiniz.

Ayrıca uygulamayı daha önce kullanmış olan kullanıcıların verdiği puanları da görebilirsiniz. Böylece yüklemeden önce fikir sahibi olabilirsiniz. Yüklemeye karar verdiğiniz uygulamanın karşısında yer alan Download butonunu kullanın. Uygulamalar Başlat menüsün de yer alacaktır.

Yüklemiş olduğunuz uygulamalar hangileri? Silmek istedikleriniz mi var?

Uygulamanın üst kısmında yer alan MyApps bağlantısına tıkladığımız da bilgisayarda yüklü olan uygulamaların listesine ulaşabiliyoruz. Buradan gerekli güncellemeleri yapabilir veya istemediğimiz uygulamaları kaldırabiliriz.









Shout

0 yorum:

Yorum Gönder