9 Şubat 2014 Pazar

2 Zararlı Yazılım; Antivirus Security PRO ve MouaBad.p




Hepimiz bilgisayarımızı veya akıllı telefon, tablet vb ürünlerimizi kötü yazılımlardan, virüslerden korumak istiyoruz. Bazen cihazları da bir kenara atıp, bilgilerimizin başkalarının ellerine geçmesinden endişeleniyoruz. Korunmak için internetten arama yapıp, programları indiriyoruz ama ne kadar güvenliler?

Bu telaşımızı bilen ve bizi bu noktadan vurmak isteyen kötü niyetli kişiler de ne yazık ki var. Üstelik uygulamalarına öyle isimler koyuyorlar ki niyetlerinin gerçekten iyi olduğunu düşünüyorsunuz ama tam tersi. Şimdi biri bilgisayar diğeri de akıllı telefon için oluşturulmuş, isimleriyle insanları çeken, ama aslında amacı kötü olan 2 yazılımdan bahsedeceğim.

İlki bilgisayarlarımıza bulaşan; Antivirus Security PRO

İsminden de anlaşılacağı gibi sanki bir antivirus programıymış gibi bizi yanıltabiliyor. PRO ekinin de eklenmiş olması, kısıtlı sürüm değil de sanki full versiyonuymuş izlenimi verip, çekiciliğini arttırıyor. Ama yaptığı iş tam tersi. Bilgisayarınıza kurduğunuzda sisteminizde zararlı yazılımların olduğunu ve hemen temizlenmesi gerektiğini size bildiriyor. Bu işlemleri yapmak içinde sizden para talep ediyor. Eğer bunlara inanmayıp sonra hatırlat diye geçiştirirseniz, başka viruslerin bilgisayarınıza bulaşmasını sağlayabiliyor. Yani onlara açık kapı bırakıyor.

İkinci uygulamamız ise akıllı telefon ve tabletlerimize bulaşan; MouaBad.p

Bu uygulamayı telefon veya tabletinize kurarsanız, yapımcıları rehberinizde ki telefon numaralarına ulaşabiliyor. Onlara zararlı linkler veya mesajlar yollayıp rahatsız edebiliyorlar. Ayrıca cihazdan alışveriş yaparsanız kredi kartı bilgilerinize kadar ulaşabiliyorlar. Üstelik daha da kötüsü siz telefonunuzu kullanmıyorken, sizin numaranızdan yurt dışı aramalar yapabiliyorlar. Buda size kabarık bir telefon faturası olarak geri dönüyor. İçimizi biraz rahatlatacak tek yanı ise Android 3.1 ve daha eski sürümleri kullanan cihazlara bulaşıyor olması.



Shout

0 yorum:

Yorum Gönder