3 Şubat 2014 Pazartesi

Ders Çalısmak Mail Grubu ile Artık Daha Keyifli




Hep söylenir ya internet verimli kullanıldığı zaman bulunmaz nimettir, boşa kullanıldığında ise zaman yiyen canavardır diye. Çok doğrudur bu laf. Sosyal ağlardan kafamızı kaldıramaz, zamanımızı boşu boşuna harcar olduk. Hele ki öğrenciler için bu durum daha da vahim hale geliyor. 

Ama hep kötü şeyler mi var bu internette ? Elbette ki hayır. İşte bu yazıda öğrenciler için oluşturulmuş Mail Grubu sitesinden biraz bahsetmek istiyorum. Başlayalım. Nedir bu Mail Grubu?

Ders çalışırken çevremizden dosya ve fikir alışverişi yapmamız kaçınılmaz bir hal aldı artık. Bunun için şuana kadar sosyal ağları ve e-posta yolunu kullanıyorduk. Sosyal ağları anlatmama gerek yok. Bir şeye bakıp çıkacağım diye girip saatler harcanır ama dersle alakalı hiçbir şeye bakılmaz :) E-posta deseniz onunda gönderilmesi, cevap gelmesi bir kaç dakika alabildiği için sabırsızlığımıza yeniliyor, bırakıyoruz.

Mail Grubu 'nda sizi çalışmaya yönlendirecek altyapı ve hizmetler sunuluyor. Ücretsiz bir şekilde hesap oluşturuyor, arkadaşlarınızla sanal ortamda rahatlıkla ders çalışabiliyorsunuz. Ortak gelen kutusu, sıralanmış dosyalar, ortak takvim ve sohbet grubu oluşturmanız da mümkün.

Tüm bunların yanı sıra Mail Grubu ile başkalarının çalışma notlarını inceleyebilir ve ihtiyaç duyduğunuz notlara çalışarak sınavlarda başarılı olma oranınızı yükseltebilirsiniz. Sitenin 3 öğrenci tarafından hayata geçirildiğini de belirtirsek belki biraz daha şevkinizi arttıracaktır :)

Nasıl üye olacaksınız?

Oldukça basit. Bu adrese giderek sağ üst kısımda ki "Yeni Grup Oluştur" butonuna tıkladığınız da karşınıza gelen ekranda kendinize bir grup adı oluşturarak üye oluyorsunuz. Bu işlemlerin hepsi sadece 30 saniyenizi alıyor. Eposta adresinize gelen maille hesabınızı doğrulayarak kullanmaya başlayabilirsiniz.

Herkese iyi dersler :)


Shout

0 yorum:

Yorum Gönder