23 Şubat 2014 Pazar

Bilgisayarınıza Program Kurmadan Check-up Yapın

Bilgisayarınıza herhangi bir program kurmadan sisteminiz de kötü amaçlı yazılım ve virüslerin bulunup bulunmadığını BitDefender QuickScan ile kısa sürede öğrenmeniz mümkün.

Yapmanız gereken buraya tıklayarak ilgili siteye gitmek. Karşınıza gelecek ekranda "Scan Now" butonuna tıkladığınızda karşınıza "Chrome ekle" yazılı bir pencere gelecek. 

Burada tarayıcımıza ufak bir eklenti ekliyoruz. Bunun amacı tarama işleminin daha sağlıklı ve hızlı bir şekilde işleyecek olması. "Ekle" dediğimizde Chrome tarayıcımızın sağ üst köşesinde aşağıda ki fotoğrafta gördüğünüz gibi bir simge belirecek ve tarama işlemi otomatik olarak başlayacak. Dilersek daha sonra bu eklentiyi kaldırabiliriz. Yazının sonunda nasıl kaldıracağınızı belirteceğim.








Bundan sonra tek yapmamız gereken uygulamanın bilgisayarımızı taramasını beklemek olacak. Uygulama tarama yaparken siz diğer işlemlerinizi rahatlıkla yapabilirsiniz. Tek dikkat etmemiz gereken kısım internet bağlantımızın olması. Tarama esnasında bağlantımız koparsa tekrar baştan başlamamız gerekecek. Bunun dışında yapmamız gereken bir şey yok. Daha sonra en iyi ihtimalle sizinde ekranınızda aşağıda ki gibi bir uyarı belirecek :)





Gelelim şu eklemiş olduğumuz eklentiyi kaldırmaya. Bu eklenti tarayıcınızda kalabilir hiçbir sorun teşkil etmez ama kaldırmak istiyorsanız aşağıda ki fotoğrafta gördüğünüz butona tıklayıp açılan menüde Ayarlar sekmesine tıklıyoruz;





Bu işlemi yaptıktan sonra önümüze gelen ekranda sol kısımdan Uzantılar sekmesine tıklıyoruz ve tarayıcımızda ekli olan uzantıları görüyoruz. Sağ kısımlarında bulunan çöp tenekesi simgesine tıklayarak uzantıyı kolay bir şekilde tarayıcımızdan kaldırıyoruz.







Shout

0 yorum:

Yorum Gönder