8 Mart 2014 Cumartesi

Alternatif Sohbet Uygulaması Telegram 'ı Deneyin



Daha önce Whatsapp , MessageMe ve Line gibi sohbet uygulamalarının nasıl kullanıldığını detaylı olarak anlatmıştım fakat ziyaretçilerin çoğu Whatsapp 'ı cihazlarının desteklemediğinden, Line 'ın ise çok karmaşık olduğundan şikayetçi. MessageMe ise diğerleri kadar yaygınlaşamadığı için ölü kasaba gibi durunca insanlar tarafından pek tutulmadı :) Bugün bunlara alternatif olabilecek, yine aynı işlemi yapan Telegram 'dan bahsedelim biraz.

Telegram henüz yeni bir uygulama. ama 10 milyondan fazla indirime ulaşmış durumda. Bizim için tek sıkıntısı Türkçe dil desteğinin olmaması. Ama zaten bu tür uygulamalara alışık olduğumuz için menülerin yabancı dille yazılmış olması sıkıntıya sokmuyor. İngilizce dilinde ayarlıyken çok rahat kullanabilirsiniz.

Kurulumu da oldukça basit. Uygulamayı cihazımıza indirip açtıktan sonra bizden telefon numaramız ve ülke girişi yapmamız isteniyor. Telegram 'ı telefonlarınızdan kullanabileceğiniz gibi, Android tabletlerinizde de GSM desteği olmasa dahi kullanabilirsiniz.




Bu aşamada ki işlemleri yapıp sağ üstten Done 'ye tıklayarak ilerliyoruz. Cep telefonumuza gelen kodu girmemiz isteniyor. 1. adımda telefon numaranızı girdikten sonra 15 20 saniye gibi bir sürede cep telefonunuza 5 haneli bir şifre geliyor, girip ilerliyoruz.

Son adımda ise bizden isim ve soy ismimizi girmemiz isteniyor. Burada kendi isminizi de girebilirsiniz veya tanınmak istemiyorsanız farklı bir isim soyisim de tercih edebilirsiniz.

Kurulumu bu kadar basit. Daha sonra Settings seçeneği ile profil fotoğrafınızı değiştirebilir, durum bilgisi girebilir ve diğer çeşitli ayarlamaları yapabilirsiniz.





Bu uygulama da diğerleri gibi tamamen ücretsiz. Şunu da belirteyim. Uygulamada sohbet edeceğiniz kişiye telefon numaranızı vermeniz gerekmiyor. Line ve BBM 'de ki gibi Pin kodunuz ile ekleme yapıyorsunuz..

Uygulamayı bu linkten indirebilir, daha detaylı bilgi alabilirsiniz.





Shout

0 yorum:

Yorum Gönder