19 Nisan 2014 Cumartesi

Müptelası Olduğum Oyun; Truck Simulator 3D

Android geliştikçe hiç şüphesiz Google Play 'e eklenen oyunlarda da müthiş denebilecek gelişmeler oluyor. Müptelası olduğum, ücretsiz Truck Simulator 3D 'de bunlardan birisi. Bir çok simulator oyunu oynadım, hatta Türk yapımı bir tır simulator oyununu da bloğumda anlatmıştım (Burada), fakat bu oyun gördüklerim arasında en iyisi.

Bilgisayar da Hard Truck, Euro Truck oynayanların sevebileceği, çok güzel hazırlanmış ve 1 aydır neredeyse hergün oynadığım bu oyunda, yine klasik olarak sahip olduğunuz tırla, bir şehirden başka bir şehire, kendi seçtiğiniz yükleri taşıyor, karşılığında paranızı cebinize koyuyorsunuz :) Tabi tüm bunları yaparken aracınızın benzinine, şoförünüzün uykusuna ve trafik kurallarına da dikkat etmeniz gerekiyor.

Oyunun haritası oldukça geniş. 14 farklı şehir bulunuyor. Bu şehirlerin arasında Los Angeles, San Francisco, Denver, New York, Washington, Miami gibi şehirler bulunuyor. Üstelik şehirlerde tek düzelik yok. Yani Denver 'e gittiğiniz de yeşil bir eyaletken, Mexico City 'ye gittiğinizde olmazsa olmaz kaktüsler sizi karşılıyor :) Bunun dışında oyunda gece gündüz kavramı olduğu gibi mevsim olayları da göze çarpıyor. Seyahat esnasında doğa olayı yaşamıyorsunuz ama kuzeyde ki şehirlere ulaştığınızda karlı yollar sizi bekliyor.

Şehirlerin içinde ve dışında olmak üzere yol kenarlarında benzin istasyonları, oteller ve aracınızın bakımını yaptırabilmeniz için tamirhaneler var. İşaretlenmiş kısımlara tırınızı götürerek yapmak istediğiniz işlemin ücretini ödeyerek hizmetten faydalanabiliyorsunuz. Benzinin litresi 1,3 $. Yani sizi çok zorlamayacak kadar ucuz. Otelde maksimum 6 saat uyuyabiliyorsunuz ve bunun için ücret ödemiyorsunuz. Tamir işleminin ücreti ise hasarınıza göre değişiyor.





Paranızı yiyen bir başka unsur ise yol kenarında ki polisler. Sizi yolda giderken durdurmuyorlar fakat yanlarından 65 km hızın üzerinde bir hızla geçerseniz bu size 500 dolara patlıyor. Ufak bir ipucu verecek olursam da polisler her zaman aşağıda ki fotoğrafta ki gibi yol kenarında görünür şekilde olmuyor. Özellikle San Francisco ve Los Angeles polislerini öyle güzel yerlere sotelenmişler ki bana çok çektirdiler :)





Nasıl yük alıp nasıl teslim edeceğiniz konusu ise oyunun en basit kısımları. Yüklerin üzerlerinde nereye götürülecekleri ve karşılığında ne kadar ücret alacağınız yazıyor. Geri geri yanaştığınızda yükleme işlemi gerçekleşiyor. Sol kısımda bulunan navigasyon ile götüreceğiniz güzergahı çok rahat şekilde kaybolmadan buluyorsunuz. Altta ki fotoğrafta gördüğünüz gibi yeşil renkli hologramın içerisinden geçtiğinizde işlem tamamlanıyor ve paranızı alıyorsunuz.





Oyunda kullanabileceğiniz 15 adet tır bulunuyor. Bu tür oyunlarda genelde en düşük özellikli tırla başlarsınız fakat bunda öyle bir şey yok. Başlangıç tırı 3. seviye bir tır. İsterseniz paranızı daha düşük bir tırı almak için kullanabilirsiniz (Kim neden yapar bunu tartışılır). Mevcut tırınızı modifiye edebilir veya para biriktirerek daha verimli tırları kullanabilirsiniz. Ben bu yazıyı yazarken 14. seviyede olan Vivento 99 (Full donanımlı) kullanıyorum ve gayet mutluyum :) Zaten 1 tır kaldı onuda alınca oyunu bitirmiş olacağım. Ona ulaşmam da 1 haftamı alacak hemen hemen.





Oyunu orta seviye bir tablette rahatlıkla oynayabilirsiniz. 49MB 'lik bir alanı işgal ediyor. Daha detaylı bilgi almak ve tanıtım videosunu izlemek için burayı kullanabilirsiniz.

İyi yolculuklar! :)



Shout

0 yorum:

Yorum Gönder