11 Mayıs 2014 Pazar

100mt Yükseklikten Yüzüstü 100km Hızla Düşmeyi Dener Miydiniz?




Lunapark ve eğlence merkezlerinin yeni oyuncağı diyebileceğimiz, adına Falcon's Fury dedikleri bu yeni aletin yaptığı işlem, tam olarak başlıkta ki gibi bir ihtiyacınız olursa veya eğlenme dediğimiz olayı düşerek yaşama ihtiyacı duyarsanız, bunu karşılamak :)

124,5mt ile Six Flag 's Great Adventure 'de ki Zumanjaro 'da bulunan bu yeni alete ek olarak, bu baharda ABD Tampa 'da ki Busch Gardens 'ta açılacak olan kardeşi Falcons 's Fury 'nin yüksekliği 100mt olacak. Yani uzun lafın kısası; gözlerinizi kapatın, 100mt yükseklikten, saatte 100 km hızla, yüzüstü şekilde düştüğünüzü hayal edin (Gondol gibi basit bir alette bile, şuursuzca çığlık atan ve kusan bayanları hayalinize dahil etmeyin).

32 kişilik bu yeni oyuncağın teknik detaylarına bakalım.




Yavaş Fren Sistemi

30mt serbest düşüş gerçekleştirdikten sonra, koltuklardaki mıknatıslar sayesinde, kulenin yanında bulunan metal şeritlerle etkileşime geçiliyor. Bu çekim sayesinde yolcular, aşağı doğru süzülürken, en aşağıya geldiklerinde oturur pozisyonu alıyorlar.

Ekstra Derin Temel

Mühendisler, 105 adet çelik sütunu, zeminin 61,5mt altına çakmış ve bunu betonla desteklemiş. Yani kaba tabirle, oyuncağın görünen kısmı kadar, yeraltında da görünmeyen kısmı mevcut.

İşte bir video;





Olur da bir gün Amerika 'ta giderseniz, bu oyuncağı deneyin, anılarınızı iletin, birlikte gülelim :) Benim kendi anılarımı yazmam herhalde 5 seneyi bulur. Bu oyuncak bizim ülkemize 5 sene içerisinde gelir mi oda muamma! :)

Ne dersin? Bu oyuncak Türkiye 'de olsa sende dener miydin?


Shout

0 yorum:

Yorum Gönder