6 Mayıs 2014 Salı

İnternette Sizin Hakkınızda Konuşulanları Hemen Öğrenin




İnternette sosyal medya araçlarını kullanırken yazdığımız her şeyin, bizim arkamızda bıraktığımız birer "Ayak İzi" olduğunu bilmeyenimiz yok sanıyorum. Bazen aptalca bir tweet atabiliyor veya Facebook 'da bir gönderisi yapmış olabiliyoruz. Bunları hemen silsek veya düzenlesek bile o gönderiyle ilgili kayıtlar çoğu zaman çoktan tutulmuş oluyor bile :)

Bu kayıtlara ulaşabilmenin veya farklı bir deyişle başkalarının bizimle ilgili internette neler konuştuğunu öğrenmenin en basit yolu Google 'da kendimizle alakalı bir arama yapmamızdır. Yazdığımız içerikten bir kesit alıp, Google 'da arattığımızda çok düşük bir ihtimalde olsa bize bazen sonuçlar çıkarabiliyor. İçeriğimizin geçtiği siteleri, formları veya RT eden başka kullanıcılar olabilir, görebiliyoruz. Bunu anlık olarak öğrenmemizin 2 yolu daha var.


Google Alerts Kullanmak

Google Alerts sistemini kullanarak kendimiz hakkında konuşulan konular hakkında düzenli olarak bildiri alabiliyoruz.

Yapmamız gereken bu adrese gidip Arama Sorgusu kısmına sitemizi, blogumuzu, kendi adımızı veya hakkında bilgi sahip olmak istediğimiz anahtar kelimeleri yazmak.

Daha sonra diğer ayarlamaları yaptıktan sonra Dağıtım Hedefi kısmına mail almak istediğimiz adresi yazıyoruz ve Alert Oluştur butonuna basıyoruz hepsi bu kadar.

Bu işlemi ve daha fazlasını yapan bir başka site ise Mention Net sitesi.


Mention Net Kullanmak

Mention.net 'in yaptığı da tam anlamıyla Google Alerts 'in yaptığının aynısıdır. Fakat bunun artısı ise sosyal medyayı da anlık olarak takip edebilmesi.

Ücretsiz sürümünde aylık 250 mention sınırlaması bulunuyor. Bana yetmez! diyenler var ise, aylık 10 Euro 'luk ücretini ödeyerek premium sınıfına geçebilir ve rakamı 500 mention 'a çıkarabilir.







Shout

2 yorum:

  1. Çok güzel bir tanıtım olmuş hocam. Bu tarz yaratıcı fikirler insanların ilgisini gerçekten çekiyor. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağolun. Faydalı olabiliyorsak ne mutlu :)

      Sil