8 Haziran 2012 Cuma

Bilgisayar Kullanırken Yabancı Dil Öğrenin


Bilgisayar başında herhalde günde 2 saatten az oturanlarımız yoktur. Facebook, twitter gibi ağlarda ya da bloglarımızda saatlerce vakit geçiriyoruz. Ve en sonunda bunları bitirince "Ben bugün ne yaptım ?" sorusunu sorunca genelde hiç cevabını veriyoruz.


Bilgisayar başındayken, herhangi bir şeyle uğraşırken ingilizce öğrenmek ister misiniz ? Kulağa hoş geliyor :) Öncelikle bunun nasıl olduğunu anlatayım daha sonra görsellerle desteklediğimde anlayacaksınız olayı. Ufak bir programımız var. İsmi " easywords " Bu programı bilgisayarımıza indirdikten ve kurdukdan sonra ayarları yaptıkdan sonra bize istediğimiz zamanlar 3 dakika da 1, 5 dakika da 1 veya sürekli gibi ayarlayarak ingilizce kelimeler sormasını sağlıyoruz. Daha basit ifade ile şöyle anlatayım. Siz bloğunuzda veya face, twitter hesabınızda konuşurken arkadaşlarınızla veya blogunuza yazı yazarken birden karşınıza bir ekran çıkıyor. Örneğin; Happy ? diye bir soru soruyor altında cevapları var. Tıklayıp cevaplıyorsunuz. Bu şekilde gün içinde ayarlamarınıza göre tabi değişerek yüzlerce kelimeyi öğrenebilirsiniz..

Öncelikle bu adrese girerek programımızı indiriyoruz ve solda ki indir seçeneğinden bilgisayarımıza programımızı indiriyoruz. 1.8 mb'lık çok ufak bir program zaten hemen iniyor. İndirdikten sonra zip dosyası içinden ilgili exe. dosyasını tıklayarak uygulamayı yüklüyoruz.



Programı kurduktan sonra AYARLAR menüsüne tıklayıp ilgili ayarlamalarımızı yapıyoruz. Bu ayarlamalar soru ingilizce cevaplar türkçe şeklinde olabilir. Tam tersi de olabilir artık sizin inisiyatifinize kalmış. Ayrıca sadece ingilizce değil bir çok dil mevcut.



Bütün işlermleri tamamladıktan sonra ayarladığımız süreye göre biz bilgisayarımızda herhangi bir şey yaparken karşımıza aşağıda ki gibi pencere çıkacak ve soruyu yanıtlayıp devam edeceğiz. Soruyu okumaya, düşünmeye ve tıklamaya tahmini 30 saniye versek 30 saniye de 1 kelime öğrenmiş olacaksınız düşünün işte :)




Bol yabancı diller herkese...



Bitenekadar.com
Shout

0 yorum:

Yorum Gönder