28 Haziran 2012 Perşembe

Çiftler Arasında Yaş Farkı Sorun Mu ?


Erkek ve kadın arasındaki yaş farkı bazı sorunları da beraberinde getirmektedir. Özellikle ileri yaşlarda bu sorunlar daha fazla kendini göstermektedir. Uzmanlar aradaki farkın 10 yaşı geçmemesini öneriyor. Gelecekte yaşacanak muhtemel sorunları düşünerek daha dikkatli kararlar almakta fayda var. Yine de aşkın gücünün önünde hiçbir şey duramaz diyorsanız yolunuzda devam edin, biz araştırma sonuçlarına göre bilgilendirme yapıyoruz.

Aşkın yaşı olmasa da evlenecek olan çiftlerin göz önünde bulundurması gereken bazı şeyler bulunuyor.

Elbette eşler arasındaki yaş farkının kadın ve erkek üzerindeki etkileri farklı…

Kadınlar genç erkek tarafından terk edilme korkusunu daha yoğun yaşadıkları için, böyle bir ilişkiden uzak duruyorlar. Erkekler ise bu endişeyi pek taşımıyor. Onların en büyük korkusu; cinsel yetersizlik. Yaşça küçük kadın tarafından artık çekici bulunmama endişesi birçok erkeği korkuya ve bunalıma sürükleyebiliyor. Evlilik, bu kaygıyı bitirmiyor.

Uzmanlar yaş farkının en fazla 10 olması gerektiği yönünde görüş bildiriyorlar.

Peki olumsuz yanları neler?

Aralarında 15-20 yaş fark olan çiftler, genelde ayrı kültürlerde yetişiyor. Yetiştirilme tarzları başka olduğundan, dolayısıyla hayat görüşleri de farklı oluyor. Birbirlerini çok etkilemese de, çocuk olduktan sonra ilişki çıkmaza girebiliyor. Çünkü her biri, çocuğu kendi kültürüne göre yetiştirmeye çalışırken, fikir ayrılıkları doğabiliyor.

Bir diğer önemli konu; yaş farkından dolayı ikisinin de düşünce tarzlarının genelde ayrı olması. Bu aslında çok normal. 70 yaşındaki bir erkek belki yavaş yavaş ölümü düşünmeye başlarken, 55 yaşındaki bir kadın, kendini henüz hayatının baharında hissedebiliyor. Olumsuz olan başka bir durum ise; yaşça büyük olanın bedensel aktivitesinin ağırlaşması. 50 yaşındaki bir kişi evinde huzurlu ve sakin dakikalar geçirmek isterken, henüz 35’inde olan, dışarıda eğlenme taraftarı olabilir. Bu da genç eşin zamanla mutluluğu evin dışında aramaya başlamasına yol açabilir.

Çiftlerin en çok dikkat etmeleri gereken konu ise beraberliğin anne – oğul veya baba – kız ilişkisine dönüşmemesi. Genç erkek bir noktadan sonra sorumluluk taşımak istemezken, kadın da eşine en ufak konuları bile danışma ihtiyacı hissedebiliyor. Uzmanlar bu konuda çiftlere, hayatlarını bir dengeye oturtmalarını ve birbirlerine daha anlayışlı yaklaşmalarını tavsiye ediyor.


Shout

0 yorum:

Yorum Gönder