27 Haziran 2012 Çarşamba

Ytufok Fkare Fotoğraf Festivali


Düzenleyen: Yıldız Teknik Üniversitesi / Fotoğraf Kulübü
Yer: Yıldız Kampüsü
Başlangıç: 25.06.2012 11:00
Bitiş: 30.06.2012 23:00

Ytüfok'un ikincisini düzenlediği fotoğraf festivali "Fkare", 25-30 Haziran 2012 tarihleri arasında YTÜ Yıldız Kampüsü'nde düzenlenecektir. 

Profesyonel fotoğrafçıların yapacağı atölyeler ve düzenlenen yan etkinliklerle, genç amatörler ile fotoğrafçıların bir araya geleceği bir üretim haftası olacaktır. 

Bir "yeni ufuklar projesi" olarak da adlandırılabilen Fkare Fotoğraf Festivali, Türkiye'deki genç fotoğrafçıların gelişimine katkı sağlamayı hedeflemektedir. 

Ytüfok, üniversite fotoğraf kulüpleri arasında bir ilk olan Amatör Fotoğraf Günleri'ni 11 yıldır sürdürmektedir ve kulüplerin üretimlerini birbirleriyle paylaşmaları konusunda öncü olmuştur. 
Geçen sene de bu öncülüğünü koruyarak Türkiye'de bir ilk olan fotoğraf festivali 'Fkare'yi düzenlemiştir. Şimdi ise ikincisini düzenleyeceği Fkare Fotoğraf Festivali ile yeniden üretim sürecinin, yani en verimli öğrenim sürecinin paylaşımını sağlamaktadır.


Profesyonel fotoğrafçıların yürütücülüğünü üstlendiği atölyeler ile hem bir haftalık süreçte çeşitli ürünler ortaya çıkacak, hem de bu atölyeler katılımcıların bir sonraki projelerinde daha sağlam ürünler ortaya koymalarını sağlayacaktır. Beş günlük atölye sürecinin ardından gerçekleştirilecek sunumların haricinde, söyleşiler ve portfolyo değerlendirmeleri yapılacaktır.

Fkare'de atölye yürütecek isimler Aslı NARİN, Cengiz AKDUMAN, Dilan BOZYEL, Emrah ALTINOK, Gözde TÜRKKAN, Pınar DAĞ ve Yiğit GÜNEL iken tam gün sürecek bir söyleşide de Özcan YURDALAN yer alacak. Atölyelerin katılımcıları öncelikle üniversite fotoğraf kulüplerinden olmak üzere, açılan kontenjana ve atölye yürütücülerinin taleplerine göre belirlenecektir.
Ayrıca Fkare'nin yan etkinlikleri herkese açık olacaktır. 

Ön kayıtlar 10 Mayıs'ta başlayacaktır. 14 Mayıs tarihinde atölye içerikleri ve takvimi açıklandıktan sonra kayıtlar 30 Mayıs – 15 Haziran tarihleri arasında Fkare internet sitesinden gerçekleştirilecektir. Ana sponsoru ŞRD 3K Grup olan Fkare Fotoğraf Festivali'nde ulaşım ve konaklamayı üstlenen Yıldız Teknik Üniversitesi de büyük destekçilerdendir.

YTÜFOK | Fkare Fotoğraf Festivali Atölye Kayıtlarını: 28 Mayıs – 8 Haziran 2012
( bu adresten yapabilirsiniz..)


Shout

0 yorum:

Yorum Gönder