7 Temmuz 2012 Cumartesi

İlişkiler Hakkında Efsaneler


İlişkilerin iyiliği için duyduğunuz efsaneler illaki vardır. Ancak bir çok efsanenin aslında ilişkiyi mahvettiğini biliyor muydunuz? Bir erkekle kadının arasındaki büyülü ilişkiyi mahveden tüm romantik efsaneler neler?

Aşk romanları ve budala filmler ilişkinizde düşündüğünüzden çok daha fazla önem taşır. İlk öpüşmeden sonraki zamandan beri, kadınlar aşkın yollarını öğrenerek büyümüşlerdir. Eminim ki görüşlerini engelleyen kalın çerçeveli gözlükler takan ve sayısız kadınla çıkmış ve çok fazla beklentiye neden olmuşsunuzdur; şimdiki sevgiliniz ilişkinizin ne olduğunu, olacağını veya olabileceğini, idealleştirmenin bir kurbanı bile olabilir.

Bu zamanın erkeği olarak, romantik klişelerden birkaçını şüphesiz ki öğrenmişsinizdir ve kazanmak istediğiniz bir kadın olduğunda bunlardan yararlanmışsınızdır. Romantik fantezilerinin inceliklerini bilmek size gerçekten ayrıcalık tanıyabilir ancak dikkat edin: Birkaç kadınsı fikri var diye, onu her zaman alıp tam anlamanız ve yararlanabilirsiniz anlamına gelmez. En çok bilinen aşk efsanelerini okuyun ve yanlış değer vermeniz sonucu karşılaşabileceğiniz tehlikelerden birkaçını okuyun.

Göz görmeyince gönül daha çok düşkün olur

Bu önemlidir, ve en çok konuşulandır. Ayrı geçirilen zamanını ilişkiler için harika olduğu ve özlemenin sizi daha da yakınlaştıracağı fikri harika bir teoridir ancak “uzaklık” kelimesini nasıl gördüğünüze dikkat edin. Her zamanki Perşembe gecesi yemeğini atlamak bir sonraki randevuya kadar iştahını kabartmak için uygulanabilir.

Gerçek: Bu efsanenin işinize yaraması için, etrafta olmadığınızda bile pozitif düşündüğünden emin olmanız gerekir. Eğer beş dakikanızı ayırıp ona bir mesaj gönderirseniz veya gideceğiniz gün ona sizi hatırlatması için çiçek yollarsanız, erkek arkadaşlarınızla haftasonu için gittiğiniz bir seyahati kabul etmesi (şikayet etmeden tekrar yapmanıza izin vereceği olasılığıyla) onun için daha kolay olacaktır. Önemli olan size 24 saat ihtiyacı olup olmaması değildir. Onun nereye giderseniz gidin aklınızda olduğunu bilmeye ihtiyacı vardır.

Aşk herşeyi fetheder

Eğer John Lennon tüm dünyayı ihtiyacımız olan şeyin sadece aşk olduğuna inanmaya ikna edebilmişse, belki bu gerçekten doğrudur, değil mi? Yanlış. Gül renkli gözlükler farklı dini inaçlar veya farklı politik görüşler gibi bazı zor duvarları aşmanıza yardımcı oluyor gibi görünebilir, fakat temel zorluklar birbirine çok aşık çiftleri bile sarsmak için yeterli olabilir. Beşinci randevuda sadece farklılıklarınızdan ötürü büyük bir sorun varmış gibi davranmayın, bu tip durumların gerektirdiği ilave çabayı da gözden kaçırmayın; açık seçik olanı inkar etmek sizi bir yere vardırmayacaktır.

Gerçek: Sağlam ilişkiler farklı temellere dayanır ve ne yazık ki bu temellerin çoğu gereklidir ve tutku veya şehvet yüzünden gözardı edilemez. Hem bunu kolaylaştırmayacak bir dünya için birleşik cephe kurmak hem de birarada tutmak çok fazla emek gerektirebilir. Bu efsaneyi gerçekleştirmek için, ki bu tamamen mümkün, farklı dinlere ait doğumgünü kutlamaları veya büyük gelir farklılıkları olan çiftler için farklı tatil olanakları gibi zorluklara karşı hazırlıklı
olmalısınız. Zorlukların üstesinden gelmenin ilk adımı imalara dikkat etmektir uzun süreli planlar sonradan zorluklarla karşılaşmanızı engelleyecek tek şey olacaktır.

Aşk kördür

Sevgiliniz sizi sadece dış görünüşünüze göre değerlendirdiğini kolayca kabul etmiyor diye, emin olun ki, sizin nasıl göründüğünüzü biliyor ve kendinizi nasıl sunduğunuzla ilgileniyordur. 2.5 kilo alırsanız veya en uzun ayak tırnağı için Guiness rekorlarında yarışmaya karar verirseniz, bunu farketmemesine imkanı yoktur. Bu nedenle, bu efsaneyi rüyalarınızın kadınına ulaştığınız için kendinizi bırakmanızı örtmek için kullanmayın.

Gerçek: Güzellik gibi aşkın da yüzeysel olduğuna inanmak istesek de, ilişkinizin ilk evrelerinden sonra bile sevgiliniz biraz bakımlı olmanızı beklemekte tamamen haklıdır. Endişelenmeyin, spor salonunda köle olmaya zorlanacaksınız anlamına gelmiyor bu. Fakat, görünüşünüze mantıklı seviyelerde özen göstermek ve en azından çıkmaya karar verdiği ve aşık olduğu erkek gibi kalmak için çabalamanız gerektiği anlamına gelmektedir. Her iki şekilde de çabalayacağınıza eminim, bu nedenle güzel bir örnek olalım.

Aynası iştir kişinin lafına bakılmaz

Romantik şiir ve kalbe dokunan aşk mektupları olduğu sürece, adam gibi adamların duygularını hareketlerle ifade ettiği fikrine tutunan geniş bir kitle vardır biliyorsunuz, güçlü ve sessiz tipler. Davranışlar önemliyken, kadınlar sözlere de çok önem verirler orta yolu bulmak sizin işiniz çünkü işi sadece kelimelere bırakmak donuk hareketlerinize çare olmayacaktır.

Gerçek: Doğum günü kartına ne yazdığınızdan çok günlük bazda ona nasıl davrandığınıza daha çok dikkat edebilir, fakat sevgilinize güzel ve sevimli sözler fısıldamamanız için bu bir bahane değildir. Eğer en derin duygularınızı itiraf etmeye katlanamıyorsanız, hareketlerinizi söze dökmekle, seslendirmekle işe başlayabilirsiniz. Tek bir kelime etmeden arabasını yıkamak yerine, ona çok meşgul olduğunu bildiğiniz için arabasını yıkadığınızı bilmesine izin vererek işe başlayabilirsiniz.


Tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş

Demek mükemmel kızı bulunduğunuzu düşünüyorsunuz: sizin sevdiğiniz sporları seviyor, yürüyüşe sizin kadar ilgili ve sevdiğiniz cuma gecesi barını seviyor.

Gerçek: Sahip olduğunuz ortak birkaç noktaya odaklanırsanız, ya ilişkinizin diğer yanlarında isyan bayraklarını açarsınız yada daha derinlere inerseniz, bir sevgiliden çok bir arkadaş ve aktivite eşi gibi gördüğünüz biriyle çıkmaya son verirsiniz. Ayrıca, birçok çift diğerinin ortaya koyduğu her ilgi alanını her zaman benimsemezken, çoğu da yeni şeylere odaklanmanın ufkunuzu genişletmek ve daha da bağlanmak için harika bir yol olduğunu söyleyeceklerdir.
Ortak ilgi alanlarınızın olması ilişkinizin başlangıcında kesinlikle bir destek olabilir ancak, size tüm ilişki boyunca itici güç olmayacaktır.

Önemli olan düşüncedir

Evet, fikrin belki sonuçtan veya dolayısıyla bir çok durumda eksikliğinden daha da önemli olabileceği doğru olabilir. Tüm biletler satılmadan önce alamasanız bile, en çok sevdiği grubun konserine bilet alarak onu şaşırtmak istemek övgüye değerdir. Yine de aptal olmayın, fikir ve istekler ile davranışlar arasında sınırlı kurallar vardır ve hiçbir kadın boş vaatlerle ömür boyu kandırılamaz.

Aşk paha biçilmezdir

Tüm dünyadaki kadınlar az maaşlı adamlarca kur yapılmış ve kazanılmışlardır. Çoğu insan bir dolarlık bir hediye veya sadece 10 $’lık bir akşam yemeğinin genellikle en pahalı restoranlara ve mücevher mağazalarına rakip olduğunu söyleyecektir. Bu durmadan doğumgünü hediyeleri almak için tek fiyat uygulayan mağazalarda alışveriş yapmaya veya her fırsatta akşam yemeğinde plastik köpük kaplarda gelen yemekler yemenize bir bahane değildir; denge herşeyin anahtarıdır. Hiçbir kadın sizden her gece banka soymanızı beklemeyecektir, ancak kimse kuruşun bile hesabını yapan biriyle çıkmak istemez.

Gerçek: Eğer arkasında duygu ve düşüncelilik varsa en tutumlu olan kişi bile büyülenebilir. Sadece dolar işaretleri üzerine kurulmuş bir savurganlık her zaman birinin kalbini kazanmanızı sağlamaz; kafanız maliyetlerden başka bir şeye takılmadıkça veya kazandığınız kadar çok harcama yapmadıkça, kadınınız parasal konularda tutumlu olan biri ile birlikte
olmaktan memnun olacaktır.

Efsane ahbaplar

Aşk ve ilişkiler bir arada yürürken, iltifatların sinematik efsanelerinin ilişkinizin gerçekliğine saplanıp kalmasına izin vermemek sizin iyiliğinizedir. Kız arkadaşınızın Julia Roberts fantezisi ile sizin Joe Black gerçekliğiniz arasında mutlu bir orta yol bulmak imkansız görünebilir. Ancak kız arkadaşınızın filmlere layık efsanevi fantezilerine boyun eğmeye değer. Kararınca ve sağlıklı bir dozda gerçeklik, ikinizin de tatmin olmanızı sağlayacak ve aşk katili olmanızı önleyecektir.
Shout

0 yorum:

Yorum Gönder