27 Ağustos 2012 Pazartesi

Google 'ın Efsane Tuşu Değişti


Google ana sayfasında yıllardır aynı şekilde duran düğme, artık durduğu gibi durmuyor!

Google'ın giriş sayfasındaki "Kendimi şanslı hissediyorum" düğmesi yıllardır yerini koruyor. Aramayı eğlenceli bir hale getiren işlev, ilk arama sonucuna otomatik olarak gitmenizi sağlıyor. Şimdi ise Google, yaptığı küçük bir değişiklik ile fareyi düğmenin üzerine her götürdüğünüzde farklı bir düğme metni gösteriyor.

Yenilik Türkçe Google sayfasında şu an çalışmıyor. Ancak Google.com sayfasında (İngilizce sayfaya gitmek için sağ alttan "Google.com"a tıklayın) fareyi "I'm feeling lucky" düğmesinin üzerine götürdüğünüzde "I'm feeling hungry" veya "I'm feeling trendy" gibi bir düğmeyle değiştiğini görüyorsunuz. Düğme, o an yazılı metne göre işlev görüyor. Örneğin düğme üzerinde "I'm feeling trendy" yazarken ona tıklarsanız, Google'da o an sıkça aratılan dizileri görüyorsunuz. Düğmede "I'm feeling doodley" yazarken ona tıklarsanız, rastgele bir Google logosu ile karşılaşıyorsunuz.

Düğmenin gösterdiği diğer seçenekler arasında rastgele sanat çalışmaları ve restoranlar var. Google'ın "Kendimi şanslı hissediyorum" düğmesi, anında arama özelliğinin gelmesiyle beraber popülerliğini yitirmişti.


Shout

0 yorum:

Yorum Gönder