16 Ağustos 2012 Perşembe

Türk Gençlerinin Yaptığı Oyun Ödüle Doymuyor


Dünyadaki dijital oyun meraklılarının akın ettiği Köln’deki Gamescom Fuarı’nda Faruk, Avni ve Cevat Yerli kardeşlerin ürünü olan Crysis 3 Gamescom’un üç dalda en iyi oyun ödülüne layık görüldü.

Almanya’nın Köln kentindeki fuar merkezinde bugün açılan ve beş gün sürecek olan dijital oyun sektörünün öncüsü Gamescom Fuarı’nda milyonları peşinde sürükleyen oyunların yeni versiyonlarının Avrupa ve dünya prömiyerleri yapıldı.

Dünyanın çeşitli ülkelerinden 600’den fazla teknoloji firmasının katıldığı fuarda Türkiye 5 firmayla temsil ediliyor. 14 futbol sahası büyüklüğündeki alana kurulan fuarda bu yıl online ve mobil oyunlar ön plana çıkıyor. Toplam 330 yeniliğin sergilendiği fuarda, Köln Fuar İdaresi üç dalda en iyi oyun ödülünü, Crytek’in sahibi olan ve anne ile babaları Giresun’dan Almanya’ya göçen Faruk, Avni ve Cevat Yerli kardeşlerin ürünü olan Crysis 3’e verdi.

Ödül avcıları

Daha önce de eski versiyonlarıyla çok sayıda ödül alan Crytek’in CEO‘su Avni Yerli, şöyle konuştu: “Gerek Crysis 3 gerekse Warface oyunlarımız sayesinde standımız büyük ilgi görüyor. Crysis ile en iyi bilgisayar oyunu, en iyi Xbox 360 oyunu ve en iyi online oyun seçildik. Bu yüzden çok gururluyuz. Eğlence sektörü artık eve bağlı değil taşınabilir (Mobile) olmaya başladı, daha çok internet üzerinden oynanan online oyunlar ön planda. Biz de teknolojimizi ve stratejimizi buna göre geliştiriyoruz. Gerek oyunlarımız gerekse teknolojimiz ile her zaman zirvede olmak istiyoruz. Bu sektörde Türkler şu an pek yok ama ilerde daha çok olacağını düşünüyoruz, çünkü bu alanda çok yetenekleri gençlerimiz var. Gerek Almanya gerekse dünyanın çeşitli firmalarında çalışan Türk arkadaşlarımız var. Biz üç kardeş bu firmayı kurarak hem Türk hem Alman kültüründen ortak bir kültür yarattık ve iki ülkeyi de temsil ediyoruz. Dünyanın tanıdığı bu iki oyunumuzun yanı sıra küçük ve mobile oyunlarımız var ve yenileri de yolda geliyor. Bu iki büyük oyunumuzun da yakında mobile versiyonlarını çıkarmayı planlıyoruz.“


Türkiye önemli bir pazar

Crytek Türkiye sorumlusu Serhat Bekdemir ise “Biz prensip olarak tüm oyunlarımızı devletimizin de desteğiyle Türkçe çıkarmaya devam edeceğiz. Türk oyun sektörü son yıllarda çok hızlı bir büyüme gösteriyor. Genç nüfusumuzdan dolayı dünyanın en büyük firmaları Türk piyasası ile yakından ilgileniyor. Türkiye’de şu an 200 ile 300 milyon Euro arasında bir piyasa olduğu tahmin ediliyor, bu da Türkiye’yi dünyadaki önemli pazarlardan biri haline getiriyor“ dedi.
Shout

0 yorum:

Yorum Gönder