6 Eylül 2012 Perşembe

Kadınlar Tamirden Anlamazlar Mı ?


Kadınlar da sanıldığının aksine erkekler kadar ev içinde tamirat yapıyor aslında. Kadınlara özel bir alet kutusu üretilse hiç de fena olmaz, ne dersiniz? Sonuçta 'kadınların narin ellerine uygun yıldız tornavida, çekiç veya matkap', yaptıkları işte daha iyi sonuçlar elde edebilir. Üstelik erkeklerin büyük bir gurur ve kibirle dayanılmaz bir hassasiyet gösterdikleri 'alet çantalarına' el sürmemiş olduklarında gereksiz tartışmalar da yaşanmamış olacak. '' Pensenin yeri bu değil! Vidaları ve çivileri ayrı ayrı koymalısın!'' hatta ve hatta ''elinin hamuruyla niye karışıyorsun bu erkek işine!?'' gibi türlü türlü hayıflanmalar, yakarışlar... Sonra da kadınlara 'dırdır' ediyor derler! Her tür alet ve edevatı bir anda kullanmaya başlayacaksınız diye birşey yok. İşte; bir kadını asla yarı yolda bırakmayacak 5 temel el aleti; İşe önce bunlarla başlayın.

Matkap

İlk kullanım için biraz tehlikeli olabilir, oldukça dikkatli olmanızda fayda var. Bir kadın için en uygun kullanım 'kablosuz' olanları. Evinizin dekorasyonunda özellikle rahat kafayla halletmek isteyeceğiniz birtakım yerlerde matkaptan kolaylıkla yararlanabilirsiniz. Önemli olan elinize tam oturan, sımsıkı tutabileceğiniz ve hafif bir kablosuz matkap bulabilmeniz. 'Yok, ben matkap kullanamam' derseniz tornavide takımı da iş görecektir. Fakat inanın 'matkap' kullanmak sanıldığından kolay!

Çekiç

Özellikle duvarlarınıza asacağınız çerçeveler için olmazsa olmaz aletlerden birisi de çekiç. Çivi çaktığınız kısmın diğer tarafıyla da duvara daha önceden çakılmış çivileri sökebilirsiniz. Son yıllarda üretilen çekiçler bu şekilde, çift etkili. Satın almadan önce tutacağından iyi kavrayıp kavrayamadığınızı kontrol edin ve tabii ki size göre ağır olup olmadığına...

Şerit metre

Gerek evinizi dekore ederken gerek Bauhaus, IKEA, Koçtaş gibi yapı marketlerine alışveriş yapmaya gittiğinizde oldukça yararlı olan en basit bir şey varsa o da şerit metredir herhalde. En az 5 metrelik olanlar işinizi rahatça görmenizi sağlayacaktır. Ölçüp biçerek alacağınız kararlar ile daha simetrik, orijinal ve hatasız dekorasyonlar elde edeceksiniz. Kilit mekanizmalı olanların kullanımı kesinlikle daha pratiktir. Daha da teknolojik olayım derseniz, lazer metreler de var. Ölçeceğiniz yere lazer ışığı gönderip aradaki mesafeyi dijital olarak ekranda gösteriyor. Evinde oldukça büyük alanlara sahip olanlar lazer metreleri tercih edebilir, gerçekten işe yarıyor.


Su terazisi

Şerit metreyle ölçüp biçtiğiniz raflarınızı matkap yardımı ile asarken su terazisinden de yararlanmanız oldukça etkin sonuçlar verecek. Objelerinizin düzgün görünmesi ve dengeli kalması için 'su terazisi' kullanmanızı öneririz. Yataylığı kontrol edebileceğiniz bu aletin kullanımında gövdesinde sıvı ile dolu olan yerdeki hava kabarcığının belirtilen çizgilerin arasına gelmesi, esas. Dikey kullanımlarda da yuvarlak hava kabarcığının dairenin ortasına denk gelmesi gerekmekte.

Pense

Elinizde bulunması gereken önemli aletlerden biri de 'pense'. Kesme, bükme, sıkma ve tutma hareketlerini yapmaya yarayan bu el aletinin kullanım alanı çok geniş ve çok da fazla çeşidi var. Tamir çantalarının değişmez aleti pense ile pek çok işin üstesinden geleceğinize emin olabilirsiniz.
Shout

0 yorum:

Yorum Gönder