14 Eylül 2012 Cuma

Mini Firefox


Chrome sadece Android 4'de çalışadursun, Firefox'un mobil sürümü bakın nasıl bir aşama kaydetti!

Firefox'un Android sürümü, Android 2.2 ve daha sonraki sürümlerde çalışabiliyor. Ancak Mozilla, piyasadaki daha eski telefonlara da onu sunmak istiyor.

Firefox'un mobil sürümü, Pazartesi gününe dek Android 2.2 ve üzerine ve ARMv7 işlemciye ihtiyaç duyuyordu. Ancak Firefox'un yeni beta sürümleri artık ARMv6 cihazları için deneysel bir destek sunuyor. Mozilla'dan Karen Rudnitski, yeniliği şöyle anlatıyor: "133 milyon Android'li telefonun yüzde 55'inin ARMv6 mimarisi üzerinde çalıştığını düşündüğümüzde, açık Web ile tanışabilecek çok sayıda kullanıcı olduğu ortaya çıkıyor." Ancak Rudnitski, "tüm telefonları aynı anda destekleyemeyeceklerini" de vurguluyor.

Eski mimariyi destekleyen "nightly" yapıları Temmuz ayından beri Mozilla sunucularında dolaşıyordu. Şimdi ise Mozilla, bu değişikliği daha fazla kullanıcıya sunmaya başlamış bulunuyor. Beta aşamasındaki tarayıcı, şimdilik 800MHz veya yukarısındaki ARMv6 cihazlarında çalışıyor. Bu gereksinimi karşılayan cepler arasında HTC Status, Motorola Fire XT, Motorola XT531 ve Samsung Galaxy Pro GT-B7510 var.

Chrome'un Android sürümü ise sistem gereksinimleri açısından Firefox'un aksi bir tablo çiziyor. Chrome, sadece Android 4.0 ve üzerindeki cihazlarda çalışıyor ve bir ARMv7 işlemcisine ihtiyaç duyuyor.


Shout

0 yorum:

Yorum Gönder