29 Ekim 2012 Pazartesi

40 Yas Üzeri Insanlara Süper Gıdalar


İngiliz beslenme uzmanları vücudun yağ yakımının zorlaştığı 40 yaş sonrasında kalp hastalıkları ve obeziteye yakalanma riskini azaltan 8 süper yiyeceği 'Daily Mail' gazetesi için listeledi.

İngiliz beslenme uzmanları ülkenin yüksek tirajlı "Daily Mail" gazetesine 40 yaş üstündekilerin sağlıklı yaşam sürmeleri için tüketmeleri gereken 8 süper yiyeceği listeledi. Bilim insanlarının listeyi hazırlarken yola çıkış noktası 30 yaşından sonra insan metabolizmasının yavaşlaması, bu nedenle yağı yakmanın zorlaşmasıyla kolay kilo verilememesi. İnsan hayatında geçen her 10 yılda vücudun yaktığı enerji miktarı yüzde 7 civarında azalıyor. 

İşte obezite, kalp hastalıkları, diyabet ve benzeri sorunların ortaya çıkmasını engellemek için İngiliz uzmanların tavsiye ettiği 8 süper yiyecek; 

YULAF 
40 yaş sonrası tüketilebilecek gıdaların başında geliyor. Günde en az 3 gram tüketilecek yulaf kolesterol oranını yüzde10 azaltıyor. Düşen kolesterol kalp hastalığına yakalanma riskini yüzde 2 azaltıyor. Yulafın bu özelliği içeriğinde bulunan beta-glucanlardan kaynaklanıyor. 

KİRAZ 
Kiraz ve vişne orta yaşta belirtileri ile ortaya çıkan gut hastalığı ve kireçlenmeye karşı koruma sağlıyor. Bu meyveler antioksidan bakımından zengin olduğu için gut hastalığına bağlı ürik asit seviyesini dengeliyor. Uzmanlar kahvaltıda 200 gram kiraz yenilmesini öneriyor. Kirazın meyve suyu olarak da haftada 4 kez içilmesi tavsiye ediliyor. 

BADEM
Kan şekeri seviyesini dengeleyerek kolesterolü düşürüyor. Günde 60 gram badem kan şekeri seviyesini bir ay sonunda yüzde 9 düşürerek diyabet ve kalp damar hastalıklarına karşı koruma sağlıyor. 


BALIK 
Omega 3 içeren balık kalp atış nızını ve tansiyonu düzenler. Haftada en az 3 kez yenmesi tavsiye edilir. 

FASULYE
Kemikleri kuvvetlendirir, erkeklerde cinsel üretkenliğe olumlu katkı yapar. Kolestrol seviyesini düşürür. Haftada iki veya üç kez yenmeli. 

DOMATES 
Güçlü bir antidoksan kaynağı. Kanser hücrelerinin yayılmasını önler. Damarları korur. 20 dakikalık bir ekzersiz sonrası içilen 150 miligramlık domates suyu kanser ve kalp hastalıklarına karşı korur. 

SÜT
Tam yağlı süt içmek 50 yaşından sonra muhtemel kas kayıplarını azaltır. Kemikleri güçlendirir. Uzmanlar günde bir bardak süt içilmesini öneriyor. 

TAVUK 
Mükemmel bir protein kaynağı. 200 gramlık derisi yüzülmüş bir göğüste 60 gram protein var. Kilo kontrolü ve kas şekillendirmeyi sağlar.
Shout

0 yorum:

Yorum Gönder