16 Ekim 2012 Salı

Google Chromu 'u Daha Detaylı Kullanın

Google Chrome'dan çok daha fazlasını almaya ne dersiniz? İşte bunun için yapmanız gerekenler...
Chrome web tarayıcınız ile web'de ışık hızıyla sörf yapıyorsunuz. Peki sörf deneyiminizi daha da akıcı ve verimli bir hale getirmeniz mümkün mü? Sizlerle paylaşacağımız basit bilgiler ile evet! İşte Chrome'dan en fazlasını almanızı sağlayacak eklentiler, ipuçları ve ayarlar.

Klavye kısayolları

Klavye kısayolları, Windows'da olduğu gibi Chrome'da da size zamandan tasarruf sağlayabilir. İşte işinizi hızlandıracak birkaç klavye kısayolu:

Ctrl+N: Yeni bir pencere açar.
Ctrl+T: Yeni bir sekme açar
Ctrl+Shift+N: Gizli modda yeni bir pencere açar.
Ctrl+Shift+T: Kapattığınız son sekmeyi tekrar açar. Son 10 sekmeye kadar bu kısayolu kullanabilirsiniz.
Alt+F veya Alt+E: Chrome menüsünü açar.
Ctrl+Shift+B: Yer imlerini açar ve kapar.
Ctrl+H: Geçmiş sayfasını açar.
Ctrl+J: İndirmeler sayfasını açar.
Shift+Esc: Chrome'un Görev Yöneticisi'ni açar. Böylece hangi sekmelerin ne kadar kaynak tükettiğini görebilirsiniz.

Altın Chrome simgesini kullanın

Web tarayıcınızın simgesini parlatmak sizi hızlandırmayacak olsa da, bunu yapmanız mümkün. Chrome'un kısayoluna sağ tıklayın ve Özellikler'e tıklayın. Kısayol sekmesine tıklayın ve Simgeyi Değiştir'e tıklayın. Altın renkli simgeyi seçin, Tamam'a basın ve ardından Uygula'ya basın. Artık iş arkadaşlarınızı yeni Chrome simgenizle kıskandırabilirsiniz.


Favicon'ları kullanın


Yer imleri çubuğunda sadece web sitesi simgelerini göstererek Chrome'un arayüzünü daha da basitleştirmeniz mümkün. Öncelikle yer imleri çubuğunun açık olduğundan emin olun. Çubuğu görünür hale getirmek için CTRL+SHIFT+B'ye basabilirsiniz. Şimdi yer imlerinizin özelliklerine girip tek tek metinlerini silebilirsiniz.

Birden fazla giriş sayfası kullanın

Chrome'u açtığınızda sizi birden çok web sayfasının karşılamasını istiyorsanız, bunu yapmanız çok kolay. Menü > Ayarlar'a gidin ve "Başlangıçta" başlığı altında bulunan "Belirli bir sayfayı veya sayfaları aç" radyo kutusunu işartleyin. Şimdi "Sayfaları ayarla" bağlantısına tıklayarak aynı anda açılmasını istediğiniz web sitelerini seçebilirsiniz.


Chrome'un patronu olun

Chrome sürekli geliştirilen bir web tarayıcısı ve geliştiricileri, bazı işlevleri henüz tamamlanmadıkları için devre dışı bırakabiliyorlar. Bunları görebilmek ve etkinleştirebilmek için adres çubuğuna Chrome://flags yazın ve Enter'a basın. Ancak bu ayarların boş yere devre dışı bırakılmadığını ve onları açmanın tarayıcınızı çökertebileceğini göz önünde bulundurun.

Bu arada Chrome://memory yazarak Chrome'un ve sisteminizdeki diğer web tarayıcılarının ne kadar bellek tükettiğini görebilirsiniz.

Oynayabileceğiniz diğer komutların bir listesi için adres çubuğuna Chrome://about yazmanız ve Enter'a basmanız yeterli.


Canary'yi deneyin


Kararlı Chrome sürümünü kullanmak size heyecan vermiyorsa, Canary yapılarını deneyebilirsiniz. Canary, geliştiricilere özel bir yapı ve hatalar içerebilir. İşin iyi yanı ise onu Chrome ile beraber çalıştırabilmeniz ve Canary'deki değişikliklerin Chrome'unuzu etkilememesi.

Kardeşiniz için yeni hesap oluşturun

Chrome'da farklı bir kullanıcı hesabı oluşturmak artık çok kolay. Ayarlar > Yeni kullanıcı ekle yolunu izlemeniz yeterli. Bu sayede kardeşinizin veya oda arkadaşınızın ayarlarını ve Google hesabını sizinkinden ayırabilirsiniz. Bu ayarın bir güvenlik sağlamadığını ve verilerinizi şifrelemediğini söyleyelim.

Kullanıcılar arasında geçiş yapmak için sağ üstteki simgeye tıklayıp ilgili profili seçmeniz yeterli. Aynı zamanda CTRL+SHIFT+M klavye kısayolu ile hesaplar arasında geçiş yapabilirsiniz.
Shout

0 yorum:

Yorum Gönder