9 Kasım 2012 Cuma

Bilgisayarınıza Ücretsiz Online Check Up Yapın


Bilgisayarımıza istediğimiz kadar antivirüs programı eklesekte bir şekilde bir şeyler bizim ruhumuz dahi duymadan bilgisayarımıza giriyor ne yazık ki.

Bir de bazı sitelerde dolaşırken ben çok denk gelmişimdir. Pop-Up reklamlar çıkar önünüze. Ücretsiz antivirüs programı indirin, yok efendim bilgisayarınıza check-up yapalım. Bunlara tıklayınca ya önümüze ürün satan bir web sitesi ya da az önce bahsettiğim zararlı yazılımları barındıran bir takım web sitelerine yönlendirilebiliyoruz. Tıkladığımız an neler olduğunu anlamadan bile bilgisayarımıza kötü yazılımlar inebilmekte. F-Secure 'yi duyanlar vardır illaki fakat duymayanları, bilmeyenleri de göz önünde bulundurarak biraz bahsetmek istiyorum. F-Secure güvenlik yazılımı. F-Seruce 'nin az önce bahsettiğim Check-Up diye bir servisi var. İşte bu servisi anlatacağım bu yazımda. Kullanımı oldukça basit ve ücretsiz. Bu servisi herhangi bilgisayarımızda ki güvenlik açıklarını, güncellenmesi gereken yazılımları ve çıkan sorunlar karşısında neler yapacağımız hakkında çözümler sunan bir servis. 

Öncelikle bilgisayara ücretsiz check-up yaptıracağımız F-Secure (Tık!) sitesine giriş yapıyoruz ve karşımıza aşağıda göstermiş olduğum ekran geliyor. Buradan dil seçeneğini seçip "Lisans Koşulları 'nı okudum ve kabul ediyorum" kısmını onayladıktan "Denetimi çalıştır" tuşuna basıyoruz.


Not; Servis çalışmak için Java programına ihtiyaç duyuyor. Çoğu bilgisayarda zaten Java standart olarak yüklü gelir. Eğer bilgisayarınızda Java yok ise buraya tıklayarak Java 'yı kurduktan sonra tekrar servise girmeyi deneyin.

Denetimi çalıştır tuşuna bastıktan sonra artık tek yapmamız gereken yine aşağıda gösterdiğim gibi beklemek. Bekleme süresi elbette ki bilgisayarınızın performansına göre değişir. Fakat 2 dakikadan daha fazla süreceğini zannetmiyorum. 



Yinelemekte fayda var. Bilgisayarınıza herhangi bir program indirmiyorsunuz. Ücretsiz, online bir şekilde bilgisayara checp-up yaptırmış olup, olası hataları, zararlı yazılımları ve gerekli çözümleri görüyorsunuz.



Shout

1 yorum: