23 Kasım 2012 Cuma

Kaç Promil Alkol Aldıgınızı Ögrenin



Bugün ilginç bir uygulamadan bahsedeceğim. Uygulama hem ipad hemde iphone 'da çalışıyor. İsmi ise Kaç Promil ?

İsminden de anlayacağımız üzere alkol kullandıktan sonra vücudumuzda kaç promil alkol bulunduğunu öğrenmemize yarayan bir uygulama. Uygulama ücretsiz olarak hizmetimizde. Elbette şunu da unutmamak gerekir ki uygulamanın verdiği rakamlar kabaca bir tahmindir. 

Yani kullandıktan sonra "Oo azmış araç kullanabilirim." gibi bir şeyi kesinlikle yapmıyoruz :) Bu uygulama sadece bir tahmin sonucu veriyor bize.


Peki bunu nasıl yapıyor ? 


Öncelikle Kaç Promil uygulamasını indirmek için web sitesine gidiyoruz. Karşımıza aşağıda ki ekran geliyor. Gördüğünüz gibi oldukça basit ve ücretsiz şekilde indirme imkanı sunuluyor.






Daha sonra uygulamayı çalıştırdığımızda bizden istenen kriterleri giriyoruz. Bunlar yaşımız, kilomuz, cinsiyetimiz. Bunları doldurduktan sonra ileri tuşu ile ilerlediğimizde bir sonra ki ekranda içtiğimiz alkol ismi, litre veya adet seçeneklerini doldurduğumuzda sonucu bize veriyor. Yinelemekte fayda var. Sonuçlar %100 güvenilir değildir ve lütfen alkollüyken araç kullanmayın.



Shout

2 yorum:

  1. Bu uygulamaya güvenip de (hayalet bulma uygulamasına güvenen arkadaşım vardı) araç kullananları şimdiden uyarmak gerekiyor. Bilgiler gerçeği yansıtmıyor.

    YanıtlaSil
  2. Doğrudur. Zaten bunların tahmini rakam verdiğini bilmeyen hiç kullanmasın daha iyi.

    YanıtlaSil