26 Kasım 2012 Pazartesi

.com 'a Yeni Kardesler Geliyor


Yeni alan adları geliyor yavaş yavaş alışmaya başlasak, en azından şimdiden isimlerini öğrenmeye başlasak iyi olacak :) .com ve .net gibi hafızamıza yerleşen alan adlarına yeni alan adları geliyor. Hatta geçtiğimiz günlerde .tc uzantılı alan adları kullanılmaya başlandı bile.

İnternette alan adı uzantılarından sorumlu kuruluş olan ICANN geçtiğimiz günlerde yeni alternatif uzantıları web dünyasına kazandırmayı hedeflediklerini ve aktif bulunan web adresleri için şirketlerden gelecek önerileri değerlendireceklerini belirtmişlerdi. Bunun üzerine dev isimler, ( google, amazaon vs gibi) istedikleri alan adlarını kuruşula sunmuşlardı. 

Bugüne kadar 1900 'den fazla başvuru alan ICANN kullanıma sunmayı düşündüğü bir dizi alan adı uzantısını 2013 'ün Mayıs ayında duyuracakmış. Bunların arasından öne çıkan uzantılar ise teknoloji devlerinin elde etmek için birbirini yediği .app .shop .book ve .search bulunuyor. Saydıklarımın arasından .search ve .cloud 'u Google, .app .book ve .movei uzantılarını ise Amazon istiyor. Tabi bu alan adlarının kullanılması için öncelikle Devlet Dayanışma Komitesi 'nin (GAC) onayı gerekiyor. 



Shout

0 yorum:

Yorum Gönder