1 Ocak 2013 Salı

Bireysel Silahlanma da Hedef Yine Electronic Ars




EA 'yı herkes bilir. Elektronic Arts açılımlı bu oyun firması yaptığı son hareketiyle büyük tepki topladı. Ben her ne kadar katılmasam da bir çok insanın düşüncesi aynı.

Geçtiğimiz günler de -14 Aralık 2012- Connecticut'taki Newtown  okuluna saldırı olmuş ve 27 kişinin ölümü ile sonuçlanmıştı. Bu olay sonucunda şiddet, bireysel silahlanma ve silah ticareti gibi konular şu günler de ABD gündeminin ilk sırasında. Bu haberin EA 'yı ilgilendiren kısmı ise ürettikleri oyunlar. Böyle olaylar gerçekleştikden sonra bilgisayar oyunları hep günah keçisi ilan ediliyor. EA 'da bundan nasibini almış durumda. Dev şirket o kadar olumsuz geri bildiri almaya başlamış ki en yeni oyunu Medal Of Honor Warfighter oyununun web sitesinden anlaşma yaptığı silah şirketlerinin linklerini kaldırmış.

Medal Of Honor oyununu bilmeyenler olabilir. Bu oyun içerisinde tamamen gerçek silah modellemeleri bulunuyor. EA 'nın da silah üreticileriyle doğru orantılı olarak bir ortaklığı bulunmakta. Oyunun içerisine yerleştirilen bir bölümde de silah şirketlerinin web siteleri bulunuyor. İsteyen kullanıcılar linklere tıklayarak silah satın alabiliyorlar. EA 'da bu kadar olumsuz geri dönüşten sonra linkleri kaldırarak biraz kendisini rahatlatmak peşinde. Ne kadar başarılı olur kimse bilemez. Yazımın başında bu olaya pek katılmadığımı bildirmiştim. Yani linklere tıklayarak silah alacakların sayısı almayacak olanların 100 'de 1 'i bile değildir. İnsanları kısıtlarsanız yapmak istedikleri şeyi yapmak için mutlaka başka yol bulurlar. Oyun da savaşamayan adam gerçek hayatta eline silah alıp dolaşsın mı yani ? :) Ayrıca savaş oyunundan etkilenip okul basan birisi, Farmwille gibi bir oyundan etkilenip çiftçiliğe adım atması lazım onların mantığından gidersek. Ama var mı böyle bir örnek ? Ben görmedim...




Shout

0 yorum:

Yorum Gönder