14 Ocak 2013 Pazartesi

Hangi Teknik Adam Hangi Kitabı Okuyor ?



Genelde futbolcular ve futbolun içinde olan diğer insanlar için "Beyni boş kaslı vücutlar" tanımlaması kullanılır. Sanattan ve edebiyattan uzak oldukları düşünülür. DÜnyanın her yerinde bu böyledir ama ülkemiz de daha da sık kullanılan bir tabirdir. Fakat Türkiye 'nin önde gelen teknik adamlarının sanıldığı gibi sanata ve kitaplara uzak olmadığı görülüyor. 

Peki sizce hangi teknik direktör hangi kitabı okuyor ?

Sıralamaya taraftarı olduğum Fenerbahçe 'nin teknik direktörü Aykut KOCAMAN 'dan başlıyorum. Aykut hocamız şuan Karamazov Kardeşler 'ini okuyor. Sezon başından beri dünya klasiklerini okuduğunu da belirtmiş. Karamazov Kardeşler bir aile ve onun yaşadığı felaketlerle birlikte Rus toplumunun geçirdiği sarsıntıları anlatıyor. 

Fatih TERİM ; Mükemmele Ulaşmanın 163 Yolu

Tom Peters imzalı kitapta, bağlantı kurmak, sunum yapmak, yazı yazmak, etkin bir dinleyici olmak, hataya açık olmak, yetkilendirmek, egodan arınma, teşekkür etmek, özür dilemek, takdir etmek, sabırlı olmak gibi konuların yaşamdaki önemi anlatılıyor. Bence tam yerinde bir seçim. Kitaba ne zaman başlamış ne kadar süredir okuyor bilmiyorum ama sayılan maddelerde çok eksiği olduğu açıkca görülüyor Fatih hocanın. Basında zaman zaman kendi oyuncularına sövdüğünü, habercilere belden aşağı uzuvlarını göstererek "Onu değil bunu çek" gibi bir takım uygunsuz konuşlamarına tanık olmuştuk. Bu yüzden ben seçimini doğru buldum.

Samet AYBABA ; Mevlana ve Şems

Aybaba, “Mevlana ve Şems ile meşgulüm” demiş. Ayrıca “Mevlana’dan güzel sözler kitabını da nereye gitsem yanımda taşıyorum. O sözler beni rahatlatıyor” diye de eklemiş. Sezona eldeki imkanlarla sıkıntılı başlayan Samet Aybaba, ilk yarıda başarılıydı. Gerçi her maçında bir korku filmi de yaşanmadı değil. Bu süreçte Samet Aybaba, Mevlana’nın huzur dolu dünyasına sığınarak güç toplamış gibi gözüküyor :)

Mustafa DENİZLİ ; Doğu 'nun Elçisinden Yüce Divana

Mustafa hoca da Hasan KAYA 'nın Doğu 'nun Elçisinden Yüce Divan 'a isimli eserini okuyor. Ortaokul son sınıftan bu yana kitaplara merakı ile biliniyor. İlk okuduğu roman Ömer SEYFETTİN'in Diyet eseriymiş. Oda benim gibi Dünya kültürlerini anlatan kitaplara meraklı. Uzak Doğu, Pers, Mezopotamya ve Roma Uygarlığı benim gibi onunda ilgisini çekiyormuş.

Hikmet KARAMAN ; Lüzumlu Adam

Hikmet hoca da İshak ALATON 'un hayatını anlattığı Lüzumlu Adam kitabını okuyor.

Futbolculardan kim ne okuyor ?

Yine Fenerbahçe yine Fenerbahçe :) Bilinenler arasında futbolcularda en çok okuyan isim Fenerbahçe oyuncusu Bekir İRTEGÜN. Bekir 'in yanardağ ve volkanlar üzerine araştırma yaptığını biliyor muydunuz ? Yabancılardan ise Dirk KUyt başı çekiyor. Galatasaray takımında en çok okuyan isim ise Cris 'miş. (Gerçi uyum sorunu yaşadığı için gönderdiler. Kitap okuduğu için mi acaba diğerleri ile uyum sağlayamadı?) Belediye 'den Cihan Haspolatlı Orduspor 'dan Hasan Kabze çok kitap okuyanlardan. Trabzonspor 'da sağlık sorunu yaşayan Giray ve Beşiktaş 'ın genç kalecisi Cenk 'de kitap okuyanlar arasında. 


Shout

1 yorum: