1 Şubat 2013 Cuma

internet Üzerinden Fax Gönderme Servisi





Fax kullanımı günümüz de hızla arka planlarda kalmaya başlamış olsada bazen fax istemekte ısrarlı olan kurumlar olabiliyor. Özellikle devlet dairelerinde bu durum daha sık görülüyor. 

Fax makinanız varsa ne âla. Hemen gönderebiliyorsunuz. Fakat olmayanlar için resmen çile bu fax gönderme olayı. Geçtiğimiz sene bir trafik kazasına karışmıştım. Karşı taraf Diyarbakır 'lı olduğu için evrakları göndermem gerekti. Fotokopisini göndermek uzun zaman alıyor. Adamın acelesi var Diyarbakır 'a dönmeli. Hafta sonu yaptık kazayı fax çektirecek kırtasiye yok :) İşte bu anlatacağım online servisle bu şekilde tanıştım.

Anlatacağım servis bir online fax gönderme servisi. Yani bilgisayarınıza herhangi bir program indirmeden sadece siteye üye olarak fax gönderebiliyorsunuz. Anlattığım gibi acil bir şekilde fax gönderme ihtiyacı ile karşı karşıya kalırsanız imdadınıza yetişecek bir cam simidi tam anlamıyla. 

Sitemizin adı Hellofax Giriş yaptıktan sonra e-posta adresimizi yazarak ücretsiz üye oluyoruz. Google veya Microsoft servislerinde üyeliğimiz varsa direkt bunları kullanarak da giriş yapabiliyoruz.

İşlemleri yaptıktan sonra sol kısımda bulunan Send a fax tuşuna basıp bilgisayarımızda hazır bulunan fax metnini veya faxlamamız gereken fotoğraf vs gibi bir şeyse upload files tuşuna basıp yükledikden sonra enter fax numer or email adres kutucuğunu doldurup gönderme işlemimizi gerçekleştirebiliyoruz.





Göndereceğimiz dosya bilgisayarımızda bulunabileceği gibi dropbox, google drive gibi diğer hesaplarımızda da olabilir. Direkt oradan alarak da gönderme işlemini yapabiliyoruz. Servis ücretsiz olduğu için en fazla 5 fax gönderebiliyoruz. Ücretli hesaba geçerseniz elbette ki alternatifleriniz artıyor. Devamlı kullanılacak bir servis gibi görünmese de acil durumlar için resmen ilaç.




Shout

0 yorum:

Yorum Gönder