20 Şubat 2013 Çarşamba

Program Kurmadan Ücretsiz Virüs Taraması Yapın





İnternette dolaşırken karşıma çıkan çok güzel ve kurulum gerektirmeyen bu küçük antivirüs yazılımından biraz bahsetmek istiyorum. Bu yazılım ile sistemimizi taratabiliyor ve olası tehditeri anında görebiliyoruz. 

Antivirüs programlarının çoğunun bilgisayarımızı %100 koruyamadığı ortada. Ne kadar güvenilir, adı duyulmuş programları bilgisayarımıza kursakda bir şekilde bilgisayarımıza yerleşen ve büyük hasar oluşturan virüsler olabiliyor. Bunun yanı sıra daha da kötü olan ise, güvendiğimiz antivirüs programlarının bilgisayarımızda çok yer kaplaması, kasmalara neden olması ve bunlar yetmezmiş gibi bir de virüslerden korumaması. İşte bu çekilmez bir durum oluyor. Ama bu ufak yazılım ile bilgisayarımıza herhangi bir program yüklemeden hata USB belleğimiz de taşıyıp tak çıkar şeklinde kullanarak birden fazla cihazımızı taratma imkanımız var. Yazılımın ücretsiz olması da en güzel tarafı.

Öncelikle yazılıma ulaşacağımız web adresine giriş yapıyoruz. 

Daha sonra altta ki fotoğrafda gördüğünüz kısımdan exe. dosyasını dowload ediyoruz. Burada kurulum yapmıyoruz. Sadece exe. dosyasını indiriyoruz. Bilgisayara kurduğumuz herhangi bir program yok.





Exe. dosyasını indirip çalıştırdığımız da yazılıma giriş yapıyoruz. Hiçbir ayar gerektirmiyor. Sadece dili seçip başlat butonuna tıklamamız yeterli.





Bundan sonra bizim yapacağımız tek şey arkamıza yaslanıp beklemek. Yazılım gerekli taramayı yaptıkdan sonra sonucu yine aynı ekranda karşımıza getirecek. Bilgisayarınızın performansına ve yüklü içeriklere göre tarama süresi değişkenlik gösterebilir. Şunu belirtmekte fayda var. Yazılımı çalıştırırken internet bağlantınızın aktif olması gerekiyor. Bağlantı yoksa sonuçları göstermeyecektir.

Hakan ÇOLAK 'ı twitter 'da takip etmek ister misin ? Tıkla!








Shout

0 yorum:

Yorum Gönder