21 Nisan 2013 Pazar

Google Nexus 5 'in Özellikleri





Yeni bir canavar daha aramıza katılmak üzere. Daha çıkmadan bir çok dedikoduya sebep olan Nexus 5 'in aramıza katılma tarihi de yavaş yavaş netleşiyor gibi.

Edinilen bilgilere göre Google 'ın yeni akıllı telefonu Nexus 5 önümüzde ki ay gerçekleştirilecek olan Google I/O etkinliğinde tanıtılacak. Bu telefonu LG 'nin ürettimi ve LG Megaledon adıyla bilinen bir cihaz olacakmış. 

Özelliklerine gelecek olursak;

5.2 inç FHD OLED ekran 'a sahip olacak, 4 Çekirdekli 2.3 GHZ Qualcomm Snapdragon 800 ve 16 MP 4k görüntü yakalama özelliği, 60 Fps desteli bir kamerası, 3GB Ram Nexus 5 'in bileşenleri olacak. Bazı kaynaklara göre ise Motorola X üzerinde yoğunlaşıyor. Kaynaklara göre telefonun henüz prototip aşamasında olduğu için bir süre ortaya çıkmayacağı söyleniyor. Bu söylentiler Google I/O 'da tanıtılacak olan cihazın güncellenmiş Nexus 4 olabilme ihtimalini yükseltiyor. 

Bu arada bahsettiğim Google I/O etkinliği 15 – 17 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek.


Çeşitli basın bültenlerinden derlenmiştir.



Hakan ÇOLAK 'ı twitter 'da takip etmek ister misin ? Tıkla!


Shout

1 yorum:

  1. Google'ın amacı çok satıp para kazanmak değil. Amacı piyasayı ele geçirip hükmetmek. Bu kadar donanım çok ama çok yüksek bir fiyat olması gerekiyor ama düşük bir fiyatla piyasayı ele geçirecek. Ayrıca Qualcomm SnapDragon 800 şuanda hiçbir telefonda mevcut değil. Üzerinde çalışmalar devam ediyor. Yani bu durumda önemli olan SnapDragon işlemcinin ne zaman çıkacağı ve telefondan önce mi sonra mı çıkacağı ? Eğer Nexus 5 SnapDragon 800'den önce çıkarsa bu telefon bu kadar iyi olamaz çünkü Mevcut piyasada hiçbir işlemci SnapDragon 800'den iyi değil. Tegra 4 var ama o da hiçbir firmayla anlaşma içinde değil. Hem gelse bile SnapDragon 800'den ne derece iyi veya kötü olacağ belli değil ! Exynos 5'te SnapDragon 600 ile yarışabilir. 800'e gücü yetmez. Ayrıca HD oyunlarda takılma yapar. SnapDragon 800'un GPU ADRENO 330 veya 420 olması bekleniyor. Bu da piyasanın en iyi Gpu'su. Ve uzun yıllarda öyle kalır.

    YanıtlaSil