2 Nisan 2013 Salı

Steve Jobs 'un 3 Önemli Mesajı





Apple Bilgisayar 'ın yaratıcısı olan Steve Jobs 'un 2005 yılında Stanford Üniversitesi mezuniyet töreninde yaptığı konuşmadan hepimizin ders çıkarması gerektiğini düşünüyorum. Bu tür insanların hayat hikayelerini okumayı sevdiğim gibi konuşmalarında verdikleri mesajlar da biz gençler için gerçekten çok önemli.

Steve Jobs 'un konuşmasından çıkarılan 3 temel mesaj var;

Meraklı olun ve sezgilerinize güvenin

Hiç şüphesiz ki hiç birimiz geleceği önceden bilemiyoruz. Yaşamadan nelerin, ileride hangi noktada birleşeceğini göremiyoruz. Yaptığımız doğru veya yanlışları geriye baktığımız zaman görebiliyoruz. İşte bu sebepten dolayı Steve Jobs; yapacağınız işlere karar verirken kalbinizin sesini dinleyin. Yaptığınız şeylerin bir gün bir şekilde birşeylerle birleşeceğine inanın diyor.

Sevdiğiniz işi yapın

Katıldığım en önemli mesajı da bu. Sevmediğiniz bir işte ne kadar başarılı olursanız olun mutlu değilseniz gerçekten içinden çıkılmaz bir hal alıyor daha sonra. Steve Jobs; önemli olan kiinin sevdiği işi yapmasıdır. Sevilen iş rutin değil bir oyun gibidir. evilmeyen bir iş veya uğraş bir zorunluluktur, zorunluluk da yorucudur. diyor. Kısacası ya sevdiğimiz işi yapmalı ya da yaptığımız işi sevmenin yollarını aramalıyız.

Ölümü düşünün

Ölümün kaçınılmaz son olduğunu düşündüğümüz de Steve Jobs 'un şu söylediklerine katılmamak mümkün değil. Beklentiler, gururlar, küçük düşme, ya da başarısızlık korkuları, tüm bunlar ölüm karşısında değerlerini yitirirler. Kaybedecek birşeylerinizin olduğu düşüncesini yok etmenin en iyi yolu ölümü düşünmektir. Ölüm kaçınılmazdır. Ölümü düşündüğünüzde, esasen hiçbir şeye sahip olmadığınızı ve bu dünyadan çıplak gideceğinizi hatırlarsınız. Sahip olmadığınız hiçbir şeyi kaybetme gibi bir riskiniz olmadığını düşünmek sizi rahatlatacak ve cesaretlendirecektir.

Steve Jobs 'un Stanford Üniversitesi mezuniyet töreninde yaptığı konuşma;





Hakan ÇOLAK 'ı twitter 'da takip etmek ister misin ? Tıkla!



Shout

1 yorum:

  1. Allaha iyi bir kul olmayı unutmayalım en onemlisi de bu bence.

    Teşekkürler.

    YanıtlaSil