8 Mayıs 2013 Çarşamba

Driftkhana ile Drift Yapmaya Var Mısın ?




Standart araba yarışlarını bilirsiniz. Altına hızlı arabaları alır finish çizgisini herkesden önce görmeye çalışırsınız. Araba yarışları hiç şüphesiz ki zevkli oyunlardır fakat Drift yapmak araba yarışlarından bir kaç adım daha öndedir.

Öncelikle drift nedir kısaca ondan bahsedeyim. 1980 'li yıllarda ilk olarak Japonya 'da gerçekleştirilen bu yarış çeşidinde araçlar virajları arkalarını kaydırarak bol virajlı parkurlardan oluşan alanlarda şov ve gösteri yaparlar. Drift dediğimiz olay kısaca bu :) Bu yarışmalara katılan araçların modifiye edilmesi gerekir. Özellikle tekerlek, jant, debriyaj ve diferansiyel sistemlerinin çok çok iyi modife edilmesi şarttır.

Drift yarışlarında el freni, limit frenaj, debriyaj tokatlamak gibi değişik teknikler kullanılmaktadır ancak aracın modifiyesi ve kullanılan tekniklerin yanında yarışmacının sürüş tecrübeside oldukça büyük bir etkendir. Sokak aralarında dar ve virajlı yollarda yapılan drift yarışlarında sürücü faktörü çok çok önemlidir.





Hepimizin drift yapacak bir arabası, alanı veya zamanı olmayabilir :) Ama Google Play 'de yer alan Driftkhana isimli bu ufak oyun ile tam anlamıyla drift keyfine varabilirsiniz. Oyun o kadar güzel ki fizik kanunlarına tamamen bağlı kalınmış. Ayrıca yarıştığınız alanda engellerin olması, hareket rampalarının bulunması, tekerleklerden çıkan duman efektleri ve çok farklı açılardan kamera görüşleri olması oyunu daha da tatlandırıyor. İsterseniz önce tanıtım videosunu izleyelim;






Uygulamayı ücretsiz olarak buradan indirebilir, akıllı telefonlarınızla veya tablet bilgisayarlarınızda oynayabilirsiniz. Ayrıca yine aynı linkten diğer kullanıcıların yorumlarını da okuyabilirsiniz. Uygulama şuan 2.704 defa oylanmış. Bu oyların 1.744 tanesi 5 yıldız verilmiş. Yani memnuniyet baya fazla .

Herkese bol yanlamalar! :)



Hakan ÇOLAK 'ı twitter 'da takip etmek ister misin ? Tıkla!



Shout

0 yorum:

Yorum Gönder