7 Mayıs 2013 Salı

FaceMouse ile Artık Ellerinizi Kullanmayın





Teknolojiyi takip edenler varsa bu habere yabancı değildir. Elimizi artık kullanmadan sadece yüz hareketleri ile artık bilgisayarlarımızı kontrol edebileceğimizi illa ki okumuştur.

İlk defa microsoft tarafından geliştirilen ve testlere tabi tutulan hareket algılama cihazı olarak adlandırdıkları Kinect bir çok alanda denenmeye başlandı. Bugüne kadar otomobil tanıtımı ve insan beyninin 3 boyutlu taramasını başarı ile gerçekleştiren Kinect bu kez evlerimiz de kullandığımız bilgisayarlar üzerinde denendi.

Microsoft 'un Channel 9 web sitesinde anlattıklarına göre proje, Thomas Temme isminde birisi tarafından ortaya çıkarıldı. FaceMouse ismini verdiği bu yazılımla normalde fare ile yapabileceğimiz hareketleri yapabilme imkanını bize veriyor. 

Fare işaretçisini hareket ettirmemiz için kafamızı hareket ettirmemiz yeterli. Tıklama işlemini ise gözümüzü kapatarak yapabiliriyoruz. Örneğin sağ tık için sağ gözümüzü kapatıyoruz. Kaşlarımızı indirerek veya kaldırarak sayfada aşağı yukarı inip çıkabiliyor, ağzımızı açıp kapatarak ise sürükle bırak işlemini yapabiliyormuşuz :) Gereksiz bir yazılım gibi görülse de bence şu haliyle bile çeşitli engelleri bulunan arkadaşlarımız için çok yerinde ve güzel bir çalışma olmuş..

İşte tanıtım videosu;






Hakan ÇOLAK 'ı twitter 'da takip etmek ister misin ? Tıkla!



Shout

0 yorum:

Yorum Gönder