20 Nisan 2014 Pazar

İşimize Yarayacak, Kullanışlı Chrome Eklentileri




Facebook araçlarımızı genişletelim

Chrome, Firefox, Opera ve Safari tarayıcılarda çalışan Social Fixer for Facebook eklentisi bize sekmeli haber akışı, temalar, gelişmiş filtreler ve okunmuş gönderileri gizleme gibi ek özellikler ve can sıkıcı noktaları kaldırmamıza imkan veriyor. 

Bunların dışında yeni yorumları vurgulayıp, küçük resimleri büyüterek daha kolay takip etmemizi sağlıyor. 

En önemli özelliklerinden birisi de bizi arkadaş listesinden çıkaran arkadaşlarımız olursa bunu bize bildiriyor.



Linklere tıklanmadan önizlemesini görelim

Benim en sevdiğim eklentilerden birisidir. Swift Preview Facebook, Twitter, Google+, Youtube ve Reddit gibi popüler sitelerin önizlemesini yapmamızı sağlıyor. 

Tek yapmamız gereken farenin imlecini, fotoğraf, video veya site bağlantısının üzerine getirmek. Yüzer bir pencere içerisinde bize önizleme şansı veriyor. Bu şekilde alakasız içeriklere tıklamadan ne olduğunu görmüş oluyoruz. 

Bunun dışında internette daha hızlı gezinmemize yarar sağlıyor. Firefox kullananlar içinde aynı işlemi CoolPreviews yapıyor. Yaptığı işlemler aynı. 



Youtube 'u sinemaya dönüştürelim

Youtube 'da bir parça dinliyor veya film izliyor olabilirsiniz. Fakat yapılan yorumlar, sağ kısımda bulunan öneri videolar dikkatinizi dağıtıyor olabilir veya bunları görmek istemiyor da olabiliriz. 

Bu sorunumuzu da Turn Off The Lights adlı Chrome eklentisi ile aşabiliyoruz. Eklentinin yaptığı videonun olduğu ekran dışında, çevresinde olan her şeyi karartmak. 

Bazı sitelerde "Işıkları Kapat" butonunu görmüşsünüzdür. Bu eklentimizin yaptığı da tam olarak bu. Ekranı karartarak sadece videoyu izleyebilirsiniz.



Shout

2 yorum:

  1. Abi kullandığın temayı paylaşır mısın lütfen

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba;

      Buradan; http://www.ivythemes.com/2012/09/bluebuzz-blogger-template.html ulaşabilirsiniz.

      Sil