8 Haziran 2012 Cuma

Zuckerberg Üç Kağıtçı Mı ?


Facebook halka açıldığında birçok yatırımcıyı hayalkırıklığına uğrattı. Ancak yeni açılan bir toplu dava, duyulan memnuniyetsizliğin "biraz hayalkırıklığı"nın ötesine geçtiğini gösteriyor. Zuckerberg'e karşı açılan davada Facebook'un kurucusunun, sahip olduğu bilgiyi kullanarak 1 milyar dolar tutarında, fiyatı aşırı yükseltilmiş hisseyi elden çıkarttığı öne sürülüyor.

Davaya göre Zuckerberg ve Facebook yönetimi, sitenin reklam gelirlerinin 38 dolarlık açılış fiyatını karşılayamayacağını biliyordu ve Morgan Stanley, JPMorgan ve Goldman Sachs tarafından bu konuda uyarılmışlardı.

Suçlamaya göre Zuckerberg, doğru yolu seçip önlem almak yerine elindeki hisselerin büyük kısmını henüz fiyatı yüksekken elden çıkarmayı tercih etti. Birkaç "büyük" yatırımcı dışında kimsenin aşırı fiyatlandırmadan haberi olmadı.

Zuckerberg'in suç işlediğine dair henüz kanıt yok, ama bu dava, doğası gereği şimdiye dek karşılaştıklarından çok daha zorlu olabilir.

Kaynak: Chip


Bitenekadar.com
Shout

3 yorum:

  1. Kolay yoldan para kazanmak için etmedikleri yok koskaca facebook un ne işi var borsada :) iki kuruş parası olanın ne işi var borsada bunlar hep kandırmaca :))

    YanıtlaSil
  2. :) Alıklar olmasa akıllılar geçinemez zaten bu dünya da :)

    YanıtlaSil
  3. Herkes kolaya kaçıyor artık =D

    YanıtlaSil